Evenimentul zilei

Sam10202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. Mai multe puncte de testare a glicemiei vor fi organizate la Chișinău

Ziua Mondială a Diabetului Zaharat. Mai multe puncte de testare a glicemiei vor fi organizate la Chișinău

13 Noiembrie 2017 - 

În contextul marcării Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat, pe parcursul zilei de marți, 14 noiembrie, vor fi deschise mai multe puncte de testare a glicemiei în municipiul Chișinău.

Potrivit Primăriei capitalei, punctele vor fi organizate atât în holul Primăriei, cât și în holurile preturilor de sector, a Centrelor Consultative Diagnostice și a Centrelor Medicilor de Familie a Instituțiilor Medico-Sanitare Publice municipale, dar şi în farmacii.

În acest an, Ziua Mondială a Diabetului Zaharat se va desfășura sub genericul „Femeile și diabetul - dreptul nostru la un viitor sănătos”. 

Evenimentul are loc la inițiativa Federației Internaționale de Diabet cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Actualmente, la nivel mondial, 371 de milioane de oameni suferă de diabet zaharat, iar alte 280 milioane de oameni au un risc eminent de îmbolnăvire. Către anul 2030, numărul persoanelor cu diabet zaharat va constitui jumătate de miliard. 

În Republica Moldova, circa 84.000 de persoane suferă de această maladie. În municipiul Chișinău sunt înregistrate 23.401 de cazuri, inclusiv și copii.

De menţionat că până la 70 la sută din cazurile de diabet zaharat de tip 2 ar putea fi prevenite, prin adoptarea unui stil de viață sănătos. 

 

Lasă un comentariu