Evenimentul zilei

Joi10182018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Cercetătorii au lansat o aplicație care încurajează consumul de legume. Vezi unde

Cercetătorii au lansat o aplicație care încurajează consumul de legume. Vezi unde

14 Noiembrie 2017 - 

O nouă aplicație, VegEze, lansată luni, dorește să îi încurajeze pe australieni să adauge mai multe legume în dieta lor zilnică.

Un studiu recent indică faptul că doi din trei adulți din Australia nu consumă îndeajuns de multe legume, un factor ce contribuie parțial la starea de sănătate a acestui popor și la problemele legate de obezitate cu care acesta se confruntă, relatează Agerpres.

Aplicația, dezvoltată de Organizația pentru Cercetare Științifică și Industrială din Commonwealth (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation — CSIRO), își dorește să abordeze reticența australienilor față de produsele proaspete, verzi.

Manny Noakes, om de știință și cercetător superior în cadrul CSIRO a declarat luni că este nevoie de o nouă abordare pentru îmbunătățirea consumului de legume în Australia și a calității dietei australienilor. „Cercetarea noastră a descoperit că doi din trei adulți din Australia nu consumă suficient de multe legume, în special la cină. Este momentul să se identifice moduri de abordare mai interesante și mai eficiente pentru a pune capăt acestor obiceiuri adânc înrădăcinate”, a subliniat aceasta în cadrul unui comunicat de presă.

VegEze îi provoacă pe utilizatori să consume trei legume diferite la masa de seară în fiecare zi, timp de 21 de zile. De asemenea, aplicația monitorizează consumul de legume oferind de asemenea atenționări în acest sens și recompense.

Nutriționiștii din cadrul CSIRO vor analiza eficacitatea aplicației în ceea ce privește modelele de alimentație ale populației în cadrul unui studiu de mai mare amploare.

Aplicația a fost dezvoltată ca urmare a unui studiu al CSIRO privind alimentația din Australia.

 

Lasă un comentariu