Evenimentul zilei

Ma10162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate O cafea îți face bine. Află de ce boli te ferește

O cafea îți face bine. Află de ce boli te ferește

14 Noiembrie 2017 - 

Consumatorii de cafea sunt feriţi de mai multe boli grave. Aceasta este concluzia specialiştilor după un studiu extrem de amplu. Institutul Național de Cercetare a Cancerului din Statele Unite ale Americii spune că adulții care beau cafea normală sau decofeinizată mor mai târziu decât persoanele care nu au un asemenea obicei.

Băutorii de cafea au șanse mai mici de a muri din cauza unor boli de inimă, boli respiratorii, atac cerebral, diabet și infecții, deși nu s-au găsit aceleași asociații și în cazul unor forme de cancer. Acestea sunt concluziile unui studiu la care au participat peste 400.000 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 50 și 71 de ani, după ce s-au eliminat din ecuație alți factori de risc precum fumatul și consumul exagerat de alcool.

Cercetătorii care au condus acest studiu au găsit o legătură între riscul de a muri devreme și cantitatea de cafea consumată. Comparativ cu persoanele care nu beau cafea, cei care consumă trei sau mai multe cești de cafea pe zi au un risc cu 10% mai scăzut de a muri devreme. Consumul de cafea nu a fost asociat cu mortalitatea din cauza cancerului în rândul femeilor, însă în cazul bărbaților s-au descoperit rezultate semnificative între consumul mare de cafea și un risc crescut de cancer.

„Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial, însă legătura dintre consumul de cafea și riscul de a muri nu a fost clar stabilită. Noi am descoperit că dacă bei cafea ai șanse mai mici de a muri devreme din cauza a numeroase afecțiuni. Și chiar dacă nu am găsit o relație directă de cauzalitate între consumul de cafea și riscul unei morți premature, noi credem că aceste rezultate demonstrează că un consum de cafea nu are un efect negativ asupra sănătății”, a declarat Neal Freedman, unul dintre cercetători, conform nejm.org.

„Mecanismul prin care cafeaua protejează nu este totuși stabilit în mod clar datorită faptului că băutură conține peste 1000 de compuși care pot îmbunătăți sănătatea. Cel mai știut dintre compuși este cafeina, deși în cazul cercetărilor noastre am obținut rezultate asemănătoare între băutorii de cafea tradițională și cei care preferă varianta decofeinizată”, a declarat Freedman.

Sursa: exquis.ro 

 

Lasă un comentariu