Evenimentul zilei

Ma12112018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Sănătate Info: Școlile de azi produc copii obezi

Sănătate Info: Școlile de azi produc copii obezi

15 Decembrie 2017 - 

Ratele de obezitate la copii cresc la nivel global, iar acest lucru se întâmplă din cauza faptului că cei mici își petrec o mare parte din timp la grădiniță, apoi la școală, consumând produse calorice nesănătoase, dezvoltând obiceiuri alimentare și preferințe alimentare periculoase, cu care părinții sunt nevoiți să lupte acasă.

Școlile la care merg copiii influențează greutatea lor? Ca cercetător în domeniul dezvoltării copiilor, sănătate și sărăcie, recent am avut ocazia de a colabora cu epidemiologul Tracie Barnett pentru a examina această problemă. Studiul nostru, publicat în Jurnalul Internațional al Obezității, a constatat că școlile cu medii nesănătoase de alimentare se află, cel mai probabil, în comunitățile dezavantajate, scrie dailymail.co.uk.

De asemenea, am descoperit că copiii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani care au frecventat școli cu medii de calitate inferioară au avut o cantitate mai mare de grăsime corporală centrală, decât copiii care frecventează școli cu medii alimentare mai sănătoase. Grăsimea corporală centrală este țesutul gras care este stocat în jurul taliei și a abdomenului și prezintă un risc mai mare pentru sănătatea pe termen lung decât pentru grăsimile stocate în altă parte a corpului.

 

Mediul alimentar în școli

Pentru a înțelege modul în care o școală poate influența greutatea unui copil, am analizat informații despre 431 de elevi din 246 de școli. Toate școlile au fost amplasate în zonele urbane din provincia Québec și au fost urmărite ca parte a programului Québec Adipose and Lifestyle and Investigation in Youth (CALITATE) - un studiu amplu care investighează evoluția și cursul obezității în copilărie.

Citește continuarea pe Sanatate Info

Lasă un comentariu