Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Minuni reale: O moldoveancă, medic terapeut în Irlanda, s-a consacrat tratării copiilor cu dizabilități printr-o metodă nouă aici, acasă

Minuni reale: O moldoveancă, medic terapeut în Irlanda, s-a consacrat tratării copiilor cu dizabilități printr-o metodă nouă aici, acasă

18 Decembrie 2017 - 

O moldoveancă, medic terapeut în Irlanda, s-a întors acasă pentru a trata gratuit 80 de copii cu dizabilități printr-o metodă care încă nu a ajuns în Moldova - Terapia Bowen. Tatiana Ciubuc va învață peste 30 de medici cum să folosească terapia revoluționară, care a cucerit toată Europa.

Tatiana Ciubuc a fost surprinsă la o grădiniță din Ialoveni, frecventată de copii cu dizabilități mintale și fizice. Dânsa i-a chemat la o consultație gratuită pe toți părinții care își aduc micuții bolnavi aici.

Odată expusă teoria, Tatiana Ciubuc a trecut la practică – masajul după terapia Bowen. Diferența dintre un masaj obișnuit este că această tehnică reechilibrează neuromuscular întreg organismul, relatează protv.md. 

„Prin mișcările pe care le facem, noi activăm doctorul din interiorul omului. Când lucrăm, impulsurile se duc în creier, se întorc înapoi și corpul se revindecă singur, a relevat Tatiana Ciubuc”.

 După ce încheie procedurile la grădiniță, Tatiana merge și acasă la unii copiii cu dizabilități mult mai severe. 

Tatiana Ciubuc nu a ales această meserie întâmplător. Femeia spune că este bolnavă de epilepsie și, fiindcă nu există remediu pentru această maladie, ea a decis să ia diferite măsuri pentru a evita crizele. 

„M-am schimbat de la bucătar-șef la terapeut Bown. Eu, cât pot, îmi fac terapie singură”, a adăugat Tatiana Ciubuc. 

  În cei câțiva ani de activitate, femeia spune că a reușit să pună pe picioare aproape 300 de pacienți.

„La Spitalul de Neurologie era o fetiță de 16 ani din Ucraina, care nu putea merge, dar eu nu știam de asta, pur și simplu am văzut-o că stă în pat, i-am făcut terapie și am pus-o să meargă singură pe coridor. Fata s-a ridicat din pat și s-a dus, iar mamă-sa, când a văzut-o că merge, a leșinat”.

 În Republica Moldova sunt specializați în terapia Bowen doar trei medici.

 

 

Lasă un comentariu