Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Avertisment de la nutriționiști: Nu combinați niciodată aceste alimente

Avertisment de la nutriționiști: Nu combinați niciodată aceste alimente

05 Ianuarie 2018 - 

Ne îngrășăm adeseori și nu știm niciodată de ce. Iată însă că specialiștii ne avertizează ce greșeli facem adeseori atunci când mâncâm.

„În nutriție sunt doar 3 contraindicații generale:

– nu amestecăm niciodată cele 3 proteine animale (carnea, lactatele și ouăle) pentru că nu le putem metoboliza împreună și pe termen lung duc la o încetinire a metabolismului și la acumularea de kilograme în plus.

– nu amestecăm niciodată iaurtul cu fructele pentru că au două momente de fermentație diferite și duc la balonare și nu se mai digeră corect nimic ce mănânci ulterior.

– să nu consumăm ceva dulce sau alcool odată cu masa sau imediat după masă pentru că în ficat există o singură enzimă care metabolizează și grăsimea și alcoolul așa că alcoolul va fi asimilat primul și apoi grăsimea care se va depune și de aici se poate ajunge la steatoza hepatică (ficat gras). Persoanele care consumă frecvent grăsimi și alcool sunt supraponderale. în special în zona abdomenului, depun grăsime pe organele interne și se poate ajunge la diabet, obezitate, sindrom metabolic”, a declarat dr. Florin Bălănică, specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică pentru doctorulzilei.ro.

Lasă un comentariu