Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Cercetătorii au descoperit cel mai simplu remediu împotriva depresiei

Cercetătorii au descoperit cel mai simplu remediu împotriva depresiei

30 Ianuarie 2018 - 

Un nou studiu demonstrează că zonele verzi au un efect benefic asupra adolescenților iar plimbările în natură contribuie la reducerea depresiei la adulți.

Oamenii de știință americani au analizat 9.000 de copii cu vârste între 12 şi 18 ani şi au descoperit că adolescenţii care trăiesc în zone verzi sunt afectaţi de un nivel mai redus de depresie. Efectele benefice ale naturii au fost mai pronunţate în cazul copiilor de 10-14 ani. 

Totodată,  „studiile anterioare au demonstrat că slaba expunere la natură este asociată cu o „doză” mai mare de emoţie negativă şi un comportament pe măsură”, a declarat autorul studiului publicat în Jurnalul pentru Sănătatea Adolescenţilor, Carla Bezold, relatează descopera.ro. 

Pentru a vedea dacă acest fenomen este adevărat în anii de adolescenţă, cercetătorii au analizat 9.385 copii, care au început să participe în anul 1999 la un studiu de proporţii referitor la bunăstarea tinerilor americani.

Participanţii au fost testaţi psihologic şi au furnizat informaţii despre consumul de droguri şi alte aspecte personale. Echipa lui Bezold s-a folosit de informaţiile geografice pentru a identifica unde locuiesc tinerii şi datele din satelit, pentru a examina zonele în care se află casele acestora. Au fost analizaţi factori precum densitatea, proximitatea faţă de spaţiile verzi şi ape.

În ansamblu, după ce au studiat factorii legaţi de familie şi economie, cercetătorii au descoperit că adolescenţii care locuiesc lângă zonele verzi sunt cu 11% mai puţin expuşi la simptomele depresiei, comparativ cu tinerii care stau în zone înconjurate de clădiri şi drumuri aglomerate.

Mecanismele care corelează natura cu sănătatea psihică sunt cel puţin fascinante. O altă posibilitate este ipoteza „biofiliei” care susţine că oamenii au tendinţa nativă de a răspunde pozitiv la stimulii naturii.

Lasă un comentariu