Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Alimentele care îți pot distruge creierul. Avertismentul făcut de specialiști

Alimentele care îți pot distruge creierul. Avertismentul făcut de specialiști

28 Februarie 2018 - 

Multe dintre alimentele pe care le includem în dietă pot afecta sănătatea cerebrală. Iată care sunt produsele care au efecte nocive asupra creierului!

1. Alimentele procesate sau semipreparate: Întocmai precum alimentele prăjite, cele procesate sau semipreparate au și ele un impact asupra sistemului nervos central și mai și sporesc riscul dezvoltării de tulburări cerebrale degenerative (precum boala Alzheimer).

 

2. Alcoolul: Dacă vei consuma alcool în cantități moderate, nu vei avea probleme, însă aici facem referire la alcoolul în exces. Dacă vei consuma alcool zilnic și în cantități ridicate, celulele cerebrale sunt afectate.

 

3. Mercurul: În momentul în care consumi pește, este foarte posibil să consumi și o cantitate mică de mercur, însă aceasta nu îți va face niciun rău în organism. De fapt, medicii recomandă consumul de pește doar o dată pe săptămână, altfel ai toate șansele să absorbi în organism o cantitate mare de mercur.

 

4. Sucurile acidulate: Trebuie să scapi imediat de sucurile pline de zahăr sau de acid, deoarece acestea vor duce la apariția diabetului de tip 2 și sunt un determinant al creșterii riscului de apariție al demenței.

 

5. Zahărul: Zahărul și produsele zaharoase sunt rele nu doar pentru profilul taliei, ci și pentru funcționarea creierului. Consumul pe termen lung de zahăr poate crea o grămadă de probleme neurologice, și poate de asemenea să interfereze cu buna funcționare a memoriei.

 

6. Fast-food: Un studiu recent realizat la Universitatea din Montreal a dezvăluit că mâncarea junk (gen fast-food sau alimentele procesate) poate schimba substanțele chimice din creier, ducând astfel la simptome asociate cu depresia și anxietatea. Pe lânga asta, alimentele bogate în grăsimi pot să declanșeze simptome ce sunt similare semnelor de retragere în sine atunci când te oprești din a le consuma, scrie secretele.com.

Lasă un comentariu