Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate VIDEO// Afectează tot mai mulţi copii de la o vârstă fragedă, însă rareori părinţii acordă atenţie simptomelor

VIDEO// Afectează tot mai mulţi copii de la o vârstă fragedă, însă rareori părinţii acordă atenţie simptomelor

05 Aprilie 2018 - 

Copiii cu vârste fragede, chiar şi de patru ani, pot suferi de depresie şi anxietate, relevă un studiu, citat de presa britanică.

Media

Elevii din şcolile primare se confruntă cu dereglările de alimentaţie, auto-agresiunea, atacurile de panică şi chiar se gândesc la sinucidere, din cauza unor probleme de multe ori ascunse, scrie descoperă.ro, care citează un studiu extrem de îngrijorător.

Profesorii avertizează că problemele psihice, agresiunea la şcoală şi agresiunea sexuală, precum sexting-ul, au devenit „realităţi cotidiene” pentru mulţi copii. Concret, unul din şapte cazuri medicale implică un copil de 4-7 ani şi 25% se referă la copii de 7-11 ani.

Studiul realizat de sindicatul învăţământului NASUWT din Marea Britanie sugerează că depresia apare la o vârstă fragedă. Într-unul din cazuri, un dascăl a descris cum un elev de opt ani a ameninţat că se va sinucide.

Alţii au avertizat că reţelele sociale agravează situaţia copiilor - de exemplu, elevi de 11-12 ani au fost surprinşi în timp ce făceau schimb de poze indecente. Chris McGovern, din cadrul Campaign for Real Education, a spus că micuţii sunt „dependenţi de tehnologie”.

Specialiştii au realizat un studiu în rândul a 1.359 dascăli şi 96% dintre aceştia au declarat că au văzut elevi de toate vârstele cu probleme mentale.

Dintre aceştia, 92% au spus că elevii suferă de anxietate şi atacuri de panică, 80% au invocat depresia, 67% au precizat că unii elevi se auto-flagelează. De asemenea, 49% dintre profesori au spus că mulţi elevi manifestă probleme de alimentaţie şi 45% au fost martorii unor comportamentel compulsiv-obsesive.

Factorii principali care duc la asemenea comportamente sunt: problemele de familie (86%), presiunea temelor, examenelor (66%) şi social media (64%).

Cele mai bune şcoli îi „forţează” pe copii să obţină rezultate excelente la şcoală, pentru a „da bine” la inspecţii, dar acest lucru îşi pune amprenta asupra micuţilor.

Lasă un comentariu