Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Cei mai buni urmași ai lui Hippocrate, omagiați și distinși cu premii

Cei mai buni urmași ai lui Hippocrate, omagiați și distinși cu premii

12 Aprilie 2018 - 

Unsprezece laureaţi ai celei de-a V-a ediţii a Galei a Premiilor în Sănătate şi-au ridicat trofeele în cadrul unei ceremonii festive desfăşurate la un hotel din capitală, miercuri. Laureaţii au fost selectaţi dintr-o listă de 51 de echipe şi persoane care au depus dosarul de participare în perioada  7-26 martie, transmite IPN.

Svetlana Cebotari, ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, a menționat că prin trofeele pe care le-au primit laureații a fost premiat meritul și profesionalismul lor, dar și bunătatea, compasiunea, iubirea față de oameni și dăruirea. 

„Am avea nevoie de sute și chiar mii de trofee, pentru că în fiecare instituție medicală avem colegi care își realizează cu abnegație și sârguință zi de zi meseria  nobilă, cea de a salva vieți. Recunosc că mai e mult de muncit, dar sunt sigură că doar cu o echipă consolidată se vor obține acele standarde europene pentru sistemul de sănătate”, a declarat ministra sănătății.

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip și-a exprimat recunoștința pentru activitatea angajaților din sistemul de sănătate, menționând că fiecare medic poartă o responsabilitate inegalabilă în exercitarea profesiei nobile. Premierul a menționat că echipa guvernamentală își va continua eforturile pentru fortificarea sistemului de sănătate și mizează pe implicarea întregii societăți pentru a schimba lucrurile, în beneficiul pacienților și al medicilor. 

„Vă asigur că suntem conștienți de toate problemele care există în domeniul în care activați. Scopul nostru este împărtășit și de către dumneavoastră - prin promovarea reformelor să oferim servicii medicale de calitate, condiții de muncă confortabile și un salariu pe care îl meritați”, a menționat Pavel Filip.

Trofeul pentru întreaga carieră medicală a fost decernat lui Eugeniu Maloman, doctor habilitat în medicină, chirurg emerit. Pentru performanță în activitatea didactică a fost premiat Sergiu Matcovschi, doctor habilitat în medicină, cu o experiență universitară de peste 30 de ani. Trofeul pentru cel mai performant management al instituțiilor medicale i-a fost oferit Ludmilei Bîrca, directorul spitalului clinic municipal de boli contagioase la copii. Cea mai bună echipă a medicului de familie a fost desemnată echipa Elenei Cărăuș de la Centrul de Sănătate din Chișcăreni, Sângerei.

Diplomă de recunoștință i-a fost decernată șefului Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova, Haris Hajrulahovic.

Gala Premiilor în Sănătate 2018, ediția a V-a, a fost organizată prin parteneriat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate.

 

Lasă un comentariu