Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate VIDEO// Persoanele active pe timpul nopţii riscă să moară mai repede

VIDEO// Persoanele active pe timpul nopţii riscă să moară mai repede

13 Aprilie 2018 - 

Persoanele ce preferă să stea treze până noaptea târziu, dar le este dificil să se trezească dimineaţa au un risc mai crescut de a muri mai devreme decât persoanele matinale, conform unui studiu publicat de Universitatea din Surrey, Marea Britanie.

Media

În cadrul studiului a participat aproximativ jumătate de milion de persoane din Marea Britanie. Conform Medical Express persoanele ce sunt mai active pe timpul nopţii sunt supuse unui risc cu 10% mai mare de a muri decât persoanele matinale, relatează descoperă.ro. 

„Persoanele nocturne ce sunt nevoite să funcţioneze după un program matinal ar putea suferi de anumite afecţiuni de sănătate”, a declarat coautorul studiului Kristen Knutson, profesor de neurologie din cadrul Universităţii Northwestern. 

Studiile anteriore din domeniu se axează pe rata mare a disfuncţiilor metabolice cât şi a afecţiunilor cardiovasculare, însă cel prezent este primul ce a analizat riscul mortalităţii. „Aceasta este o problemă de sănătate publică ce nu mai poate fi ignorată”, a declarat Malcolm von Schantz, profesor din cadrul Universităţii din Surrey. 

În cadrul studiului specialiştii au examinat legătura dintre preferinţa oamenilor  pentru prima sau ultima parte a zilei şi riscul mortalităţii. Specialiştii au întrebat 433.268 de persoane cu vârste cuprinse între 38 şi 73 de ani dacă se consideră „persoane matinale” sau „persoane nocturne”. 

Rata mortalităţii a fost determinată în urma observaţiilor realizate pe parcursul a şase ani şi jumătate. În cadrul studiului specialiştii au descoperit că persoane nocturne au un risc crescut de dezvoltare a diabetului, afecţiunilor psihologice sau neurologice.

Lasă un comentariu