Evenimentul zilei

Mie03272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel

14 Mai 2018 - 

Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate.

Principiul ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi al apariţiei tensiunii arteriale.
Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie.
Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet , anemie sau obezitate este mai mic.
Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii. Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus. Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte şi senzaţia de foame scade.
Cum să vă construiţi programul. Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire. Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire. Mănâncă mai consistent la micul dejun decât la prânz . Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.
După cum s-a dovedit, hormonul foamei este strâns legat de ritmurile noastre circadiane. Nivelul hormonilor creşte la ora 8.00 dimineaţa, la 13.00 şi la 19.00. După fiecare perioadă, indiferent dacă persoana a mâncat ceva sau doar a băut ceai, 2 ore mai târziu, fluxul hormonal se opreşte. Aceasta înseamnă că nu trebuie să ţii cont de senzaţia de foame care te provoacă să mănânci la fiecare trei ore.Lasă un comentariu