Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Util pentru șoferi: În cât timp se duce alcoolul din sânge, dacă vrei să te urci iar la volan

Util pentru șoferi: În cât timp se duce alcoolul din sânge, dacă vrei să te urci iar la volan

18 Mai 2018 - 

Însă în cât timp se elimină alcoolul din organism? Tot mai mulți cercetători au încercat să răspundă la această întrebare. Totuși, durata eliminării alcoolului din organism depinde de foarte mulți factori printre care greutatea celui care bea, tipul de băutură consumat, durata timpului în care este consumată băutura și cât de mult se odihnește șoferul după ce s-a delectat cu o anumită cantitate de alcool.

 

Medicii susțin că în ceea ce privește persoanele care consumă alcool pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în 20-30 de minute. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul este mai rapid şi alcoolul ajunge mai repede în sânge.

Dacă cel care a consumat băuturi alcoolice are o greutate de 70 de kilograme, iată în cât timp va elimina alcoolul din corp:

o bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;

un litru de vin se elimină între 7 ore şi 9 ore;

100 ml de lichior se elimină în aproximativ 3 ore şi 10 minute;

100 ml palincă se elimină în aproximativ 4 ore şi 10 minute;

100 ml vodcă se elimină în aproximativ 3 ore;

Timpul eliminării băuturilor poate să difere în funcție de gradul de alcool pe care îl conține fiecare, potrivit playtech.ro.

 

 

Lasă un comentariu