Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Semne că mănânci prea sărat. Ce simptome pot apărea pe corp

Semne că mănânci prea sărat. Ce simptome pot apărea pe corp

05 Iunie 2018 - 
Foto: ele.ro Foto: ele.ro

Conform celor mai recente studii privind dieta, se recomandă consumul a 2.300 de miligrame de sodiu (1 lingură de sare) pe zi. Cu toate acestea, se estimează că consumul zilnic mediu este mai aproape de 3,400 miligrame de sodiu.

Excesul de sare poate provoca hipernatremie și poate duce la probleme grave de sănătate în timp. Iata cele mai frecvente semne pe care ti le arata corpul atunci cand consumi prea multa sare:

Retenia de apa si umflare

Mainile si picioarele umflate sunt primul semn ca faci exces de sare. Organismul incepe sa retina apa atunci cand consumul de sare este ridicat. Acest proces se numeste edem si trebuie tratat print-o dieta care sa nu includa sarea.

Sete continua

Atunci cand mananci prea multă sare, corpul are nevoie de mai multe lichide pentru a ajuta la curățarea sistemului, astfel încât mușchii și alte organe să poată funcționa corect. Acesta este modul în care organismul corectează raportul sodiu-apă, iar apa potabilă este cea mai bună cale de a readuce lucrurile la normal, scrie ele.ro.

 

Modificari ale urinei

 

De regulă, acumularea de sodiu in corp provoacă schimbări serioase în urinare, care pot apărea din două motive:   

Consumul exagerat de sare face ca rinichii sa lucreze mai mult pentru as scoate sodiul din organism. Acest lucru poate duce la afecțiuni renale care, de obicei, fac urinarea mai frecventă.  Având prea mult sodiu în corp poate fi un rezultat al pierderii de lichide care deseori duce la deshidratare. Atunci când există o pierdere semnificativă de apă în organism, cantitatea de urină scade și devine galbenă și groasă.

 

Caderi de calciu

 

Când mânanci prea multă sare, rinichii nu o pot elimina complet, ceea ce crește foarte mult pierderea de calciu. O deficienta cronica de calciu poate duce la probleme cu dintii si chiar poate provoca osteoporoza.

 

Crampe musculare

 

Menținerea echilibrului corect de sodiu-potasiu este crucială pentru sănătate, deoarece aceste elemente chimice sunt responsabile de contracția musculară.

 

Dureri persistente de cap

 

Excesul de sare mărește volumul sângelui, astfel încât acesta necesită mai mult spațiu în vasele  de sânge. Această expansiune a vaselor de sânge determină hipertensiune arterială și, ca rezultat, poate declanșa dureri de cap severe.

Lasă un comentariu