Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate DE CE ni se înroșesc ochii

DE CE ni se înroșesc ochii

09 Iunie 2018 - 

Ochii sunt foarte sensibili. De aceea, atunci când apar probleme din cauza factorilor externi, se pot înroși. 

De asemenea, poate să apară un disconfort și chiar lăcrimarea. Ochii se înroșesc deoarece vasele de sânge din acea zonă se umflă. Iată de ce se înroșesc ochii, relatează exquis.ro. Ochii uscați pot fi de vină pentru apariția acestei probleme. Când ai ochii uscați, vasele de sânge se vor inflama. Astfel se înroșesc ochii. Lacrimile artificiale pot fi de folos pentru o astfel de problemă.

Și în cazul alergiilor se pot înroși ochii. Poate fi vorba despre alergiile la alimente, sau la anumite substanțe. Și alergiile de sezon pot fi responsabile pentru înroșirea ochilor. În astfel de cazuri sunt recomandate compresele cu apă rece. Și picăturile pot fi utile.

Medicamentele pot fi, de asemenea, un motiv pentru care ochii se înroșesc. Chiar și medicamentele prescrise de medic pot avea un astfel de efect. Asta deoarece vasele de sânge se pot inflama. Printre medicamentele care au un astfel de efect se numără antidepresivele, somniferele, dar și medicamentele pentru reducerea durerilor.

Chiar și menopauza poate fi de vină. Când ajung la menopauză, femeile trec prin numeroase schimbări. Din cauza dezechilibrului hormonal, ochii se pot usca. Astfel se va ajunge la înroșirea ochilor.

Infecțiile sunt o altă cauză a înroșirii ochilor. Conjunctivita poate fi o problemă. De asemenea, folosirea incorectă a lentilelor de contact poate avea același efect aupra ochilor.

Vasele de sânge sparte sunt, de asemenea, o problemă. Mai mult decât atât, este vorba despre o problemă serioasă, ce nu trebuie neglijată. Conform medicilor, vasele de sânge se pot sparge numai la nivelul unui singur ochi. Dacă te confrunți cu această problemă, cel mai bine ar fi să mergi urgent la medic.

Lasă un comentariu