Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Tineri, puternici și sănătoși, au răspuns printre primii la apel: militarii Armatei Naţionale au donat sânge

Tineri, puternici și sănătoși, au răspuns printre primii la apel: militarii Armatei Naţionale au donat sânge

14 Iunie 2018 - 

Peste 300 de militari ai Armatei Naţionale au donat sânge,  în cadrul campaniei organizate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Potrivit şefului direcţiei medico-militare, locotenent-colonel Sergiu Cîrlan, ministrul Apărării Eugen Sturza, împreună cu 50 de studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun”,  20  de militari ai Brigăzii „Ştefan cel Mare” şi Regimentului de Rachete Antiaeriene, au donat voluntar sânge astăzi,  la centrul de colectare din Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău. Alţi 50 de militari angajați pe bază de contract din Brigada „Dacia” au donat sânge la Cahul.

Sursa citată a adăugat că marţi,  12 iunie,  aproximativ 200 de militari din  Brigada „Moldova” şi Batalionul 22 de Menţinere a Păcii au donat sânge la centrele de colectare din municipiul Bălţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

De notat că în luna aprilie anul curent ministerul Apărării în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui a organizat  o campanie cu genericul  „O cale spre viaţă”, care a avut ca obiectiv încurajarea societăţii să doneze sânge pentru salvarea de vieţi.  Aproximativ 500 de militari din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia”, Regimentul Rachete Antiaeriene, Divizionul de Artilerie de la Ungheni, Tabăra Militară 142, precum şi studenţi ai Academiei Militare  „Alexandru cel Bun”, au donat sânge în cadrul campaniei respective.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis, în 2005, să le dedice o zi specială persoanelor donatoare de sânge. Astfel, 14 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

 

Lasă un comentariu