Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Un vaccin experimental candidat anti-HIV a avut rezultate promiţătoare în testele efectuate pe oameni şi maimuţe

Un vaccin experimental candidat anti-HIV a avut rezultate promiţătoare în testele efectuate pe oameni şi maimuţe

09 Iulie 2018 - 

Un vaccin experimental, candidat pentru utilizarea în scop preventiv contra virusului HIV-1, a fost bine tolerat şi a generat răspunsuri imune comparabile şi fiabile împotriva HIV la indivizi umani adulţi şi la maimuţe rhesus, conform unui studiu publicat la sfârşitul săptămânii trecute în jurnalul Lancet.

În plus, vaccinul candidat a oferit o protecţie de 67% contra infecţiei cu virusuri similare HIV la maimuţe, potrivit aceleiaşi cercetări, citată de agenţia Xinhua.
Pe baza rezultatelor obţinute în faza 1 şi faza 2 a testelor clinice în care au fost implicate aproape 400 de persoane adulte din Rwanda, Africa de Sud, Thailanda, Uganda şi Statele Unite, a fost iniţiată faza de testare 2b în Africa Sudică pentru a se determina siguranţa şi eficacitatea vaccinului candidat contra HIV-1 în cazul a 2.600 de femei cu risc ridicat de contaminare cu virusul HIV.
Acesta este unul dintre cele cinci vaccinuri experimentale împotriva HIV-1 care au avut rezultate promiţătoare în testele de eficacitate efectuate pe oameni în cei 35 de ani de epidemie globală HIV/SIDA.
Oamenii de ştiinţă au precizat, însă, că rezultatele trebuie interpretate cu precauţie.
''Provocările în ceea ce priveşte dezvoltarea vaccinului HIV sunt fără precedent, iar capacitatea de a induce răspunsuri imune specifice HIV nu indică în mod obligatoriu faptul că vaccinul îi va proteja pe oameni de infecţia HIV'', a subliniat Dan Barouch.

Lasă un comentariu