Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Impurităţile conţinute de substanţa valsartan fabricată în laboratoarele din China ar putea provoca îmbolnăviri de cancer

Impurităţile conţinute de substanţa valsartan fabricată în laboratoarele din China ar putea provoca îmbolnăviri de cancer

03 August 2018 - 

Valsartanul este o substanţă activă din medicamentele destinate pacienţilor cu afecţiuni cardiologice (insuficienţă cardiacă, hipertensiune arterială, infarct miocardic recent).

La 18 iulie, laboratorul chinez Huahai a retras această substanţă de pe piaţă la nivel global, din cauza prezenţei N-nitrosodimetilaminei (NDMA), clasată ca posibil cancerigenă pentru om în caz de utilizare prelungită.
''După o verificare preliminară, EMA estimează că ar putea apărea un caz suplimentar de cancer la 5.000 de pacienţi care folosesc medicamentele ce conţin cea mai mare doză de valsartan (320 mg) în fiecare zi, timp de şapte ani'', a scris agenţia europeană într-un comunicat.
În plus, întrucât molecula a fost retrasă de pe piaţă, EMA a insistat ca pacienţii să-şi continue tratamentul.
''Este important de reţinut că nu există risc imediat pentru pacienţi. Cei care folosesc medicamentele contaminate şi nu le-au înlocuit încă cu un altul nu trebuie să înceteze tratamentul înainte de a se consulta cu medicul sau farmacistul'', a subliniat instituţia.
Agenţia europeană crede că impuritatea a ajuns în medicamente ''ca produs secundar după schimbările efectuate de Zhejiang Huahai în procesul industrial în 2012'', a explicat EMA.

Lasă un comentariu