Evenimentul zilei

Joi04182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Cum să scapi definitiv de călcâiele crăpate

Cum să scapi definitiv de călcâiele crăpate

08 August 2018 - 

Chiar dacă nu este vară şi crezi că poţi ascunde în şosete călcâiele crăpate, nu este o soluţie să le laşi aşa. În crăpături îşi pot face "adăpost" germeni şi bacterii periculoase, care să-ţi dea bătăi de cap mai mari decât aspectul inestetic al călcâielor crăpate.

Crăpăturile pot apărea din diverse motive: diabet, tulburări ale tiroidei, boli cronice care afectează pielea sau, pur şi simplu, îmbătrânirea. De asemenea, ele mai pot fi cauzate de anumite bacterii, deshidratare, expunere excesivă la apă, pantofi nepotriviţi, circulaţie sangvină deficitară.

Indiferent care ar fi cauzele, aceste remedii naturiste te pot ajuta să tratezi problema, potrivit realitatea.net.

- toarnă o ceaşcă de oţet alb în 6 litri de apă călduţă şi ţine-ţi picioarele în această soluţie timp de 30-45 de minute, o dată pe săptămână. După "tratament" clăteşte picioarele, şterge-le şi aplică o cremă hidratantă. Apoi pune-ţi şosete.

-adaugă jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu în 3 litri de apă călduţă, mestecă până se dizolvă bicarbonatul, apoi ţine-ţi picioarele în această soluţie 30-45 de minute. După aceea clăteşte picioarele, şterge-le şi aplică o cremă hidratantă şi pune-ţi şosetele.

Lasă un comentariu