Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate DE CE trebuie să mâncăm desert zilnic și cât trebuie să dureze o masă

DE CE trebuie să mâncăm desert zilnic și cât trebuie să dureze o masă

27 Septembrie 2018 - 

Mâncăm pe fugă, pe stradă, în mașină cu mâinile murdare și nu ne bucurăm deloc de mesele pe care le luăm. De multe ori am spune că nu avem timp, însă dacă găsim timp să ne îmbrăcăm, cu siguranță ne vom organiza și pentru a ne lua mesele.

Medicul Rubin Munteanu susține și că am ajuns să mâncăm mai puțin variat, din păcate, ceea ce ne face să ne fie mereu foame. Specialistul adaugă de asemenea că mărimea meselor este importantă și nu neapărat ce conține ea. Astfel putem consuma la prânz chiar și o mini amandină dacă ne oprim doar la una desigur.

Mâncăm prea repede, prea mult, haotic

„Important este cum mâncăm. Actualimente ca o notă generală mâncăm prea repede, prea mult, haotic, dezordonat, nerespectând regulile elementare ale mesei. Iar regulile sunt cunoscute de toată lumea, din păcate ignorate de prea mulți. Eu cred că omul mănâncă stând jos, cu față de masă, spălat pe mâini și cu tacâmuri. Dacă am respecta aceste reguli am mânca mai puțin. Și am fi și mai satisfăcuți cu cât mâncăm.

Mâncând repede nu suntem satisfăcuți, ne simțim frustrați, dar peste o oră două mâncăm din nou. Băgăm în gură ceva ce înghițim. Un mic dejun 15-20 de minute, un prânz 30-40 de minute și o cină, 50-60 de minute. Între mese nu mai mâncăm nimic.

Alimentele stau 2-3 ore în stomac. Este ilogic să vii cu o hrană nouă peste cea care nu a fost încă evacuată din stomac și care este parțial digerată. Stomacul are nevoie de 2-3 de pauză, apoi stomacul se pregătește de următoarea masă. Dacă ne educăm să facem așa, nu ni se va face foame pentru că ne obișnuim.

Avem nevoie de desert

Dacă mâncăm puțin putem mânca orice. Organismul are nevoie de de toate. Dacă mâncăm variat suntem mai satisfăcuți. Mâncăm la prânz supă, felul doi și desert, dar niște porții foarte mici. Chiar trebuie să mâncăm desert pentru că creierul funcționează cu glucoză”, a povestit medicul la Antena3, potrivit clicksanatate.ro.

Lasă un comentariu