Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate A venit frigul mai devreme. CE ne recomandă specialiștii

A venit frigul mai devreme. CE ne recomandă specialiștii

27 Septembrie 2018 - 

Frigul a venit brusc, poate puţin mai devreme decât ne aşteptam. Schimbările bruşte de temperatură nu sunt benefice organismului, însă dacă ştim să ne adaptăm rapid, să ne îmbrăcăm şi să ne alimentăm corespunzător, putem evita îmbolnăvirile.

Cei mai expuşi la schimbările de temperatură sunt copiii, atrag atenţia specialiştii. Aceștia ne recomandă să adaptăm îmbrăcămintea la condiţiile termice existente şi să avem un consum alimentar adecvat: sucuri de fructe, legume, mai puţină grăsime.

În cazul în care apar simptome de răceală, prezentați-vă la medic pentru o evaluare. Copiii care prezintă semne de răceală – având în vedere că virozele sunt foarte rapid transmise – ar trebui izolați la domiciliu.

Odată cu venirea toamnei, specialiştii recomandă populației să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii.

Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

 

Lasă un comentariu