Evenimentul zilei

Sam04042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate GREȘELI care afectează VEDEREA

GREȘELI care afectează VEDEREA

08 Octombrie 2018 - 

Statul cu ochii în calculator cel puţin 8 ore pe zi, fumatul, expunerea la soare fără ochelari de protecţie şi, nu în ultimul rând, alimentaţia deficitară se numără printre cauzele principale ale degradării vederii.

Toată lumea vrea să vadă bine cât mai mult timp, dar majoritatea oamenilor fac zilnic greșeli ce afectează sănătatea oculară.

Iată câteva dintre motivele din cauza cărora odată cu înaintarea în vârstă vei începe să ai și probleme de vedere.

    Folosești produsele cosmetice mai mult de trei luni
Oftalmologii recomandă adesea să arunci cosmeticele mai vechi de trei luni, din cauza faptului că acestea acumulează bacterii ce pot cauza infecții oculare, potrivit www.exquis.ro

    Mănânci prea multă făină
Făina duce la creșterea nivelului de insulină, ceea ce duce la întinderea globilor oculari și diminuarea câmpului vizual. Chiar dacă cercetătorii se îndoiesc de faptul că făina în sine ar fi problema principală din cauza căreia au oamenii probleme de vedere, s-a dovedit că influențează într-adevăr calitatea vederii.

    Folosești picături fără prescripție
Dacă ai început să folosești picături de ochi fără prescripție medicală, înseamnă că ai adesea probleme, dar acestea te ajută doar temporar. Din cauza faptului că această metodă te ajută doar pe moment și nu tratează problema în sine, este recomandat să mergi la un oftalmolog înainte de a lua un flacon nou de picături.

    Bei prea puțină apă
Dacă bei mai puțin de 8 pahare pe zi, corpul începe să fie deshidratat, ceea ce duce la producția de mai puține lacrimi și îți simți ochii uscați.

    Renunți la ochelarii de soare iarna
Medicii avertizează că radiațiile UV se reflectă din ghață și zăpadă, fenomen care te poate orbi temporar. În plus, ajungi să vezi dublu, să ți se umfle fața și să-ți lăcrimeze ochii. De aceea trebuie să porți mereu ochelari de soare

    Dormi prea puțin
Dacă ochii tăi nu s-au odihnit suficient nu vei putea vedea clar și îți vor apărea în fața lor cercuri negre, din cauza reacțiilor de contractare involuntară.

    Ții prea aproape cărțile
Cercetătorii au observat o legătură strânsă între felul în care ține o persoană cartea pe care o citește și calitatea vederii acesteia. Convingerea generală este că cei care nu pot trăi fără să citească ceva zilnic, văd mai prost tocmai din cauza faptului că țin prea aproape materialele de lectură.

    Te freci des la ochi
Dacă îți freci ochii obosiți sau care te mănâncă, vei obține doar temporar o senzație de bine, dar acest obicei duce în timp la schimbarea formei corneei.

    Lucrezi în stres
Dacă te dor ochii sau ai orice fel de disconfort când lucrezi, nu este de la monitor ci de la faptul că stai într-un mediu stresant și o atmosferă instabilă. Statistic vorbind, cei care își iubesc locul de muncă au mai puține probleme cu ochii.

    Uiți să-ți scoți lentilele de contact
Corneea primește oxigen din aer când ești trează și se hidratează prin intermediul lacrimilor când dormi. Dacă porți non stop lentile de contact, ea nu mai poate primi toate elementele necesare și se slăbește.

Lasă un comentariu