Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Ce trebuie să facem când dorim să mergem la alt medic de familie?

Ce trebuie să facem când dorim să mergem la alt medic de familie?

21 Octombrie 2018 - 

Ce ne facem însă atunci când medicul de familie este departe de locul nostru de trai, sau din anumite considerente personale dorim să mergem la alt medic de familie?

Pe site-ul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (cnam.md) găsim un articol în care sunt descriși pașii pe care trebuie să-i faci atunci când decizi să-ți schimbi medicul de familie:
Adresaţi-vă medicului de familie ales, pentru a obţine acordul de a vă înscrie pe lista sa;
Completaţi un model de cerere, pe care-l găsiți pe site;
Depuneţi cererea la medicul de familie, dacă vă înregistraţi pentru prima dată sau schimbaţi medicul în cadrul aceleiaşi instituţii medicale;
În 10 zile, instituţia medicală vă va informa despre înregistrarea pe lista medicului;
Pentru schimbarea medicului de familie într-o altă instituţie medicală, depuneţi personal cererea la serviciile de relaţii cu beneficiarii ale CNAM, care se află în cadrul agenţiilor teritoriale ale companiei, în fostele centre ale medicilor de familie ori în spitalele raionale. În maximum 10 zile, reprezentanţii Serviciului de relaţii cu beneficiarii al CNAM vă va informa despre modificarea datelor în sistemul informaţional în ceea ce priveşte înregistrarea pe lista medicului.
Accesaţi rubrica „Verificarea înregistrării la medicul de familie” de pe site-ul cnam.md, pentru a verifica la ce medic de familie sunteţi înregistrat.

Lasă un comentariu