Evenimentul zilei

Mie11142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate CUM putem să reducem riscul de a face cancer

CUM putem să reducem riscul de a face cancer

27 Octombrie 2018 - 

Avem un risc mai mic să facem cancer dacă mâncăm alimente organice, potrivit unui studiu realizat în Franţa.

Mâncarea organică este mai scumpă şi mai greu de găsit, dar ne poate scăpa de un cancer de sân sau de limfoame, relatează Digi 24. În aceste cazuri, riscul scade cu până la 25 la sută. Dar aceste alimente pot avea un impact pozitiv, mai mic, ce-i drept, şi în cazul cancerelor de prostată sau colorectale.

Este concluzia unui studiu realizat pe 69.000 de francezi, care au fost monitorizaţi timp de cinci ani. Specialiştii bănuiesc că totul se datorează expunerii reduse la pesticide, atât de comune în fructele şi legumele non-organice.

Studiul este privit cu scepticism de mulţi experţi internaţionali, care cred că rezultatele sunt influenţate şi de stilul de viaţă şi mediul în care trăiesc subiecţii.

Lasă un comentariu