Evenimentul zilei

Ma11192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate De astăzi, proaspetele mămici vor primi cutii cu toate cele necesare pentru îngrijirea nou născuților

De astăzi, proaspetele mămici vor primi cutii cu toate cele necesare pentru îngrijirea nou născuților

03 Decembrie 2018 - 

Guvernul a preluat proiectul de succes al fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” – “O nouă viaţă” şi îl va implementa în toată ţara, atât în maternităţile private cât şi cele de stat. Scopul campaniei este de a creşte natalitatea şi de a fi alături de familiile care au nevoie de ajutor.

Primele cutii au fost dăruite de ministrul Sănătății Silvia Radu mămicilor care au născut la Spitalul Clinic Municipal numărul 1.
“Avem aici cremă, ulei, şampon, cele mai utile pentru început. Avem şi hăinuţe aici, multe hăinuţe. Suntem tare mulţumiţi, un gest foarte frumos şi le mulţumim tare mult. Suntem surprinşi de acest cadou, un cadou tare bine-venit”, a spus Diana Crăciun, beneficiară.
“Avem căciuliţă, avem body, ciorăpei, avem şi pelincuţe. Asta este prima lui jucărie de pluş. Şi sunt nişte lucruri foarte utile, care o să ne prindă foarte bine. Vă mulţumim din suflet”, a spus Cristina Doncă, o altă beneficiară.
Cutiile-cadou pentru nou-născuţi vor ajunge atât la părinţii care sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, cât şi la străinii cu drept de şedere în ţara noastră. Cheltuielile bugetului de stat în acest scop, pentru 2018, vor fi de aproximativ 5,7 milioane de lei, iar pentru anul viitor vor fi necesare aproape 68 de milioane de lei.
“Avem iniţiat acest program de la 1 decembrie. În această lună vom repartiza 2.843 de cutii pentru nou-născuţi. Aceasta iniţiativă a Ministerului este pentru a încuraja natalitatea în Republica Moldova şi pentru a ajuta părinţii în primele zile de viaţă a copiilor”, a spus Silvia Radu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.
“Probabil că toate mămicile care nasc la noi în instituţie sunt extrem de bucuroase începând de astăzi, este început de iarnă şi început de un proiect guvernamental “O nouă viaţă”. Este foarte motivant să creşti natalitatea şi mai ales pentru pacientele care nasc şi au strict necesarul pentru nou născuţi”, a spus Alina Bejan, vicedirector IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr. 1.

Lasă un comentariu