Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate De astăzi, medicamentele care până acum erau compensate de CNAM în proporţie de 30, 50 sau 70 la sută, sunt oferite gratuit

De astăzi, medicamentele care până acum erau compensate de CNAM în proporţie de 30, 50 sau 70 la sută, sunt oferite gratuit

01 Februarie 2019 - 

Este vorba de preparate farmaceutice pentru cei care suferă de boli cardiovasculare, respiratorii, endocrine, dar şi alte maladii.

Pentru a beneficia de medicamentele respective, oamenii trebuie să fie înscrişi la medicul de familie şi să deţină poliţa de asigurare medicală. Retetele sunt prescrise şi de doctorii pediatri, endocrinologi şi neurologi, şi sunt valabile în toate farmaciile din ţară care au încheiate contracte cu CNAM. În total, lista medicamentelor oferite gratuit conţine 150 de denumiri de substanţe active, iar farmaciştii emit preparatul cu denumirea comercială pe care îl au pe rafturi.

De asemenea, de azi, toate farmaciile vor trebui să afișeze la loc vizibil listele cu medicamentele compensate integral. Pentru această inițiativă, Guvernul a planificat în bugetul de stat, suplimentar 60 de milioane de lei.

Lasă un comentariu