Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Ana Raluca Chișu – o viață dedicată recuperării motorii și cognitive a copiilor

Ana Raluca Chișu – o viață dedicată recuperării motorii și cognitive a copiilor

19 Decembrie 2019 - 

Ana Raluca Chișu este fondatorul singurei asociații non-profit din România, dedicată recuperării motorii și cognitive a copiilor, Kineto Bebe. Fără nicio pregătire medicală, dimpotrivă, cu o carieră de economist, Raluca a deschis acest centru, în anii când nu avea repere și nici concurență. Raluca s-a format într-o familie de profesori din Sibiu, iar la 16 ani și-a luat viața în mâini și a descoperit un nou sistem de învățământ în Germania.

Experiența de un an într-un sistem de învățământ care o încuraja să gândească și să exprime ce a gândit a schimbat-o radical și a făcut-o să aleagă întotdeauna împotriva curentului și după propriile dorințe. Într-un târziu a a ajuns fondatorul unei asociații care nu numai că face ceva inedit, ci și vindecător. KinetoBebe oferă servicii de recuperare copiilor care au nevoie de stimulare motorie, lingvistică, cognitivă și senzorială, iar asta înseamnă ședințe de kinetoterapie, logopedie, psihologie, consiliere parentală și ocupațională. Kinetoterapia este punctul forte, oamenii de la asociație au făcut și fac în continuare cursuri și în România, și în străinătate. Așa încât asociația are și terapie respiratorie, Vojta sau Shroth (terapia 3D a scoliozei), osteopatie ș.a. Lumea o întreabă pe Raluca de ce a ales să deschidă acest centru, ea neavând  pregătire medicală. A fost o pasiune de la început și a atras-o ideea de recuperare medical.

“Am copilărit prin spitale, câtă vreme nașa și bunica mea sunt cadre medicale. Am făcut liceul în străinătate, iar acolo m-am lovit de sistemul medical și am văzut cum funcționează, iar ideea de copii și recuperare medicală mi-am dorit-o întotdeauna. Eu sunt din Sibiu și mergeam în vacanțe la Călimănești. Acolo eram atentă la bazele de tratament și eram curioasă cum funcționează”, spune ea. “Eu sunt economist, am terminat facultatea și m-am specializat în consiliere pentru start-up-uri și croit afaceri, iar în 2009 s-a născut ideea de Kineto Bebe. Și mi-am dorit să îl construiesc pentru dorința și pasiunea mea. În timp m-am format în management sanitar, am avut nevoie să mă pun la curent cu aceste cunoștințe pentru a putea conduce centrele cât mai eficient și mai corect”. A început cu un terapeut jumate și cu fetița asociatei pe sub birou, care avea 8 luni, și stătea într-un scaun de mașină. Lucra în paralel la o firmă de consultanță economică și a continuat mult timp acolo, iar acum a ajuns la 3 centre și 35 de oameni în echipă și undeva la 100 de copii care intră în centre zilnic. “Acum suntem fericiți că facultatea de kinetoterapie ne-a ales să fim locul de practică al studenților lor și putem să dăm aceste valori mai departe chiar celor în plin proces de formare. Așa că putem acum să conturăm și o nouă generație de terapeuți”, conchide Ana Raluca Chișu.

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu