Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate România VIDEO// Macron îl laudă pe IOHANNIS. VEZI motivul pentru care liderul de la Palatul Elysee a vorbit despre România

VIDEO// Macron îl laudă pe IOHANNIS. VEZI motivul pentru care liderul de la Palatul Elysee a vorbit despre România

16 Aprilie 2018 - 

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un interviu pentru un post de televiziune franțuzesc că inițiativele președintelui român Klaus Iohannis de a nu lasa țară să aibă derapaje de la normele democrației și ale statului de drept sunt unele benefice, așa cum nu se întâmplă în Ungaria sau Polonia, relatează Digi24. 

 

Media

video credit: Digi24

În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia. Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: „Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor". Polonia, Ungaria, unii în România - şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână... Aceste tendinţe sunt în creștere peste tot în Europa”, a declarat Macron. 

Lasă un comentariu