Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate România ANIVERSARE. 26 de ani de la prima apariție a cotidianului Evenimentul zilei

ANIVERSARE. 26 de ani de la prima apariție a cotidianului Evenimentul zilei

22 Iunie 2018 - 

Unul dintre cele mai vechi ziare post decembriste din România, Evenimentul Zilei, împlineşte astăzi 26 de ani de la înfiinţare. Apariția „ziarului lui Cristoiu”, cu marea bulină roșie pe frontispiciu, a schimbat faţa presei româneşti nu numai de după decembrie 1989, dar și a presei moderne. Pentru că dincolo de cele mai tari știri despre ce se întâmpla în spatele ușilor închise de la Cotroceni, Palatul Victoria și restul instituțiilor guvernamentale, Evenimentul zilei a pus faptul divers în paginile tuturor ziarelor. La ceas aniversar publicația a pregătit o ediție de colecție care se găsește gratuit la chioșcurile de ziare. Ziarul de astăzi conține numai articole despre ce se întâmpla în 1992, anul nașterii sale, scrise de reporterii de atunci și prelucrate de cei de azi.

 

Pe 22 iunie 1992, Ion Cristoiu a creat un ziar bulevardier, un ziar popular, un "cotidian de informaţie" după care alergau la chioşcuri oameni din toate categoriile sociale, un ziar care a testat gustul publicului şi care a trasat linia de "start" pentru schimbarea politicii editoriale în alte redacţii. După modelul interbelic, ştirile şi celelalte materiale publicistice erau redactate cu supratitluri, titluri, subtiluri şi intertitluri, care conţineau toate informaţiile importante ale textului, făcându-l mult mai vizibil şi mai uşor de citit.

Stilul textelor era unul concis, clar, fără metafore. De 26 de ani, Evenimentul Zilei iese din tipare! Atât la propriu cât și la figurat, pentru că dincolo de subiecte, știri și informații exclusive pe care le oferă în fiecare zi,  este publicația care crede în oameni și în lucruri bune.

26 de ani de Bulină Roșie

Deși, în cei 26 de ani de activitate, au fost mai multe schimbări, echipa Bulinei Roșii continuă să reprezinte un simbol și un punct de reper, nu doar pentru cititori, ci și pentru aspiranții la meseria de jurnalist. „Noi credem că oamenii sunt cea mai importantă resursă a unei societăți iar calitatea faptelor bune este neprețuită și de aceea ne implicăm în bunăstarea generală a societății. De aceea, căutăm, susținem și promovăm oameni, idei și fapte prin materiale editoriale și campanii. Întotdeauna am fost și vom fi deschiși pentru a susține ONG-uri, fundații și oameni valoroși, transmițându-le mai departe ideile și realizările. Liberi în gândire și exprimare, susținem tot ce merită să cunoască o lume întreagă. Am inițiat campanii pentru sănătate, cultură, educație, turism și mediu.”, au spus „veteranii” Bulinei Roșii.

“Nu uitați să luați ziarul de la chioșc dacă vreți sa vedeți cum arăta România acum 26 de ani! Este o ediție de colecție, pe care v-o facem cadou cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la lansarea pe piață a cotidianului gândit de Ion Cristoiu. Atunci, demult, cei din conducerea de azi a EVZ plus înca vreo 400 de reporteri am creat ceea ce avea să fie cel mai puternic ziar al țării, dar mai presus de toate să devina fenomenul media care a schimbat fața presei și care va rămâne în istorie. Împreuna cu cititorii săi, fără îndoială!”, îndeamnă, pe Facebook, redactorul-șef al Evenimentului zilei, Simona Ionescu, cititorii noștri.

La rândul său, jurnalistul Dan Andronic, patronul societății care editează Evenimentul zilei și Capital, a scris pe aceeași rețea de socializare: “Astăzi este doar despre Evenimentul Zilei! A făcut 26 de ani, ani în care i-a enervat pe toți! Și continuă să o facă! Contăm mult mai mult decât ar vrea unii, pentru că în urmă cu 26 de ani am învățat ce înseamnă să faci presă de la Ion Cristoiu! Vă mulțumim tuturor celor care sunteți alături de noi. P.S. Pentru că ați făcut “nebunia” de a cheltui zilnic 3 lei, astăzi vă răsplătim la fel: avem “nebunia” de a vă oferi o felie din 1992, gratuit!”.

Prima pagină a ziarului aniversar de azi este deschisă de un articol despre cheful făcut pe aeroportul Otopeni de Traian Băsescu acum 26 de ani. Mai este și despre un măgar, ca mulți alții, ales primar. În interior veți descoperi și prima mărturisire a lui Silviu Brucan despre întâlnirea sa secretă, din 1988, de la Moscova cu Mihail Gorbaciov, când a primit binecuvântarea de a-l răsturna pe Ceaușescu, dar și multe istorii palpitante de la acea vreme.

Le urăm și noi colegilor din România, LA MULȚI ANI, la cât mai multe apariții (cel puțin la fel de bune)!

 

 

 

Lasă un comentariu