Evenimentul zilei

Vi11172017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar
10 Oct 2017
Publicat în Culinar

Toamnă de toamnă povestea e aceeași: conserve, conserve și iarăși conserve. Pe lângă aceste rețete moștenite de la bunici, încercăm să mai punem și câte ceva care să ne măngâie simțurile, ceva gourmet ce nu facem sau mâncăm zilnic.  De exemplu: gemul de ardei iute. Un produs unic care nu este la îndemâna oricui, se folosește ca un sos aferent fripturilor, se potrivește foarte bine cu brânzeturile afumate, este o combinație perfectă între dulce-iute-acrișor, este un echilibru perfect. Rețeta fost adaptată astfel încât să nu se mai găsească nicio altă rețetă asemănătoare pe piață.

27 Sep 2017
Publicat în Culinar

Cuptorul cu microunde e o utilitate rapidă şi prin care putem să încălzim alimentele foarte rapid. Dar metalul, ouăle sau unele fructe pot avea reacţii neaşteptate în interiorul aparatului electrocasnic. 

23 Sep 2017
Publicat în Culinar

Festivalul Național al Prunei se organizează la Nisporeni și în acest an, duminică, 24 septembrie, transmite IPN. Începând cu ora 10.00, În piața Ștefan cel Mare și Sfânt din Nisporeni, vizitatorii vor putea gusta prune proaspete direct de la producător, vor putea savura gustul plăcintelor cu prune făcute la cuptor, precum și al dulciurilor din prune. Doritorii vor putea degusta și țuică fiartă din prune din acest an.

29 Aug 2017
by  - 
Publicat în Culinar

Turismul aduce numeroase beneficii unui oraş, însă nu toţi localnicii sunt mulţumiţi de numărul tot mai mare de străini ce invadează străzile cartierelor şi le afectează modul de viaţă.

22 Iun 2017
by  - 
Publicat în Culinar

În centrul orașului Bruxelles, s-a deschis un local, „Little Foot”, în meniul căruia, pe lângă alte bucate, poți găsi și greieri prăjiți cu diverse gusturi, cum ar usturoi și roșii. Reprezantanții cefenelei susțin că insectele conțin la fel de multe proteine, ca și carnea și că mâncarea din ele este mai puțin dăunătoare, anunță Huffington Post.

16 Iun 2017
Publicat în Culinar

Modul în care gătim mâncarea pe care o consumăm este esențial pentru sănătatea noastră. Potrivit unui studiu al nutriționiștilor americani, persoanele care consumă cartofi prăjiți de cel puțin două ori pe săptămână își dublează șansele să moară prematur în comparație cu cei care încearcă să evite cartofii prăjiți, notează CNN.

12 Mai 2017
by  - 
Publicat în Culinar

Experții britanici au ajuns la concluzia, că cel mai bun loc pentru păstrarea ouălor în frigider, este raftul din mijloc. Și asta pentru că temperatura de acolo este constantă și nu există virbații frecvente, ca în cazul ușii. 

03 Mai 2017
by  - 
Publicat în Culinar

Asa faci cele mai bune chiftelute moldovenesti. Reteta este usoara si nu ai nevoie de multe ingrediente. 

01 Mai 2017
by  - 
Publicat în Culinar

Aceasta reteta de tort sarat este delicioasa si poate fi servita la orice pranz sau cina.

24 Apr 2017
Publicat în Culinar

Cafeaua trebuie tratată cu respect şi cu pasiune. Sunt anumite lucruri pe care orice barista din lume şi-ar dori să le ştii, notează thekitchn.com.

10 Apr 2017
Publicat în Culinar

Cristale, culori, arome. Sarea este cel mai important instrument din arsenalul unui chef, după un cuţit bun, pentru că ea este ingredientul principal care scoate în evidenţă aromele unui preparat. Supranumite sărurile gourmet, acestea pot aduce o savoare specială farfuriilor tale, dacă le potriveşti perfect cu mâncarea pe care vrei să o prepari.

09 Mar 2017
by  - 
Publicat în Culinar

Un restaurant din orașul mexican Cabo San Luca propune clienților săi să încerce taco cu carne marmorată de vită japoneză, homar, caviar belugă și trufe negre, stropite cu fulgi de aur de 24 de karate. 

17 Feb 2017
by  - 
Publicat în Culinar

Rețeta 'Mușchiu de vacă cu smântână'' și ''Bezele'', a fost publicate în seria ''Buna Menajeră — Carte de bucate, practică'' (1907), scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad, relatează Agerpres.

Pagina 1 din 9