Evenimentul zilei

Vi11242017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar
17 Sep 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Daca vrei sa prepari un desert rapid, delicios, simplu si ieftin, aceasta este cea mai buna solutie pentru tine.

10 Sep 2015
Publicat în Culinar

Pâinea din broccoli este o opțiune simplă, gustoasă dar mult mai sănătoasă a variantei clasice din comerț. Medicii sugerează reducerea cantității consumate sau eliminarea totală din alimentație a pâinii din făină albă pentru a evita anumite complicații iar soluțiile salvatoare, din fericire există. Pâinea din broccoli este una dintre acestea, iar rețeta este mai mult decât ușoară.

02 Sep 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Usturoiul este unul dintre legumele ce nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Are foarte multe proprietăți și este un remediu minune în nenumărate boli.

01 Sep 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Cea mai buna inghetata pe timpul verii ar fi cea care nu se topeste. Inghetata care nu se topeste exista!

19 Aug 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Numele laureaţilor Premiului Naţional, ediţia 2015, au fost făcute publice, după aprobarea listei de către Cabinetul de miniştri în şedinţa de miercuri, 19 august. Valoarea premiilor, 10 la număr, constituie 100 de mii de lei pentru fiecare laureat sau grup de laureaţi.

14 Aug 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Unele alimente au mai multe beneficii pentru sanatate atunci cand sunt gatite, decat daca le-ai manca in stare cruda. Iata despre ce este vorba.

13 Aug 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Două universități italiene în colaborare cu Universitatea Granada din Spania au făcut o descoperire uimitoare în domeniul gastronomiei. Ele au creat niște super-spaghete, care sunt cu mult mai sănătoase și care chiar ajută la reducerea bolilor cardiovasculare.

12 Aug 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Îngheţata este unul dintre cele mai nutritive deserturi pe perioada de vară: este hidratantă şi răcoroasă. În plus, majoriatatea sortimenetelor de îngheţată sunt pe bază de lapte şi derivate din lapte, un ajutor util în aportul nostru de calciu.

05 Aug 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Pate-ul de hrișcă seamănă la culoare cu hummusul, se poate pune pe lipii, pâine, chipsuri etc. Are efect detoxifiant, laxativ, reglează glicemia, colesterolul, conține cantități mari de fier, seleniu, calciu și antioxidanți (mai multe informații despre hrișcă aici).

04 Aug 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Puține mâncăruri sunt astăzi mai faimoase și mai apreciate în întreaga lume decât pizza. Considerată în prezent mai degrabă un tip de fast food din cauza popularizării ei în Statele Unite și asocierii ei cu o dietă mai puțin sănătoasă, pizza tradițională este, în Italia, o mâncare autentică.

03 Aug 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Localitatea Cerneți este considerată "grădina de legume" a municipiului Drobeta Turnu Severin, comuna fiind situată la numai doi kilometri de municipiul reședință de județ.

Potrivit Agerpres, cetățenii de aici au devenit cei mai tari legumicultori din județul Mehedinți, nu neapărat prin diversitatea de legume pe care le aduc pe piețele agroalimentare, dar și prin preparatele obținute.Unul dintre acestea, pregătit în fiecare gospodărie, este castravetele murat de vară care se utilizează în sezonul estival ca murătură la toate felurile de mâncăruri.

Goguța Filip susține că rețeta pe care o are este cea mai simplă din lume, castraveții murați produși de ea fiind cei mai căutați pe piața din Drobeta Turnu Severin, unde deține o tonetă pentru desfacerea atât a legumelor, cât și a altor produse pe care le obține în propria gospodărie."Pentru un borcan de trei kilograme se prepară o saramură dintr-un kilogram jumătate de apă și două linguri de sare granulată. Compoziția se fierbe timp de până în cinci minute, după care se lasă la răcit. Se taie pe rotund felii din castravete și se așează în borcan. Peste acestea se introduc trei-patru crenguțe de mărar uscat și câteva foi fragede de vișin. Se toarnă saramura și se lasă timp de trei-patru zile la soare. Când se consideră că acestea s-au acrit suficient și au un gust dulce-acrișor, aromat, se pune borcanul la rece", a explicat gospodina.

Feliile de castravete murat se așază pe farfurie, lângă friptură și garnitura acesteia, în cantitățile preferate de fiecare consumator.

30 Iul 2015
by  - 
Publicat în Culinar

În bucătăria franţuzească există un desert hibrid “clafoutis” – este mai mult decât o clătită şi mai pufoasă ca un pandişpan.

26 Iul 2015
by  - 
Publicat în Culinar

O idee de desert răcoritor și sănătos cu puține calorii. Ingrediente: