Evenimentul zilei

Lun11192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar
25 Iun 2015
by  - 
Publicat în Culinar

În cazul în care credeai că televizoarele inteligente ale momentului sunt subțiri, încă nu ai văzut nimic. Deși ecranul flexibil nu este tocmai o noutate, un nou concept ne-ar putea face să privim gadgeturile viitorului cu alți ochi.

15 Iun 2015
by  - 
Publicat în Culinar

De ceva timp, românii sunt  atraşi de steakul de vită, potrivit specialiştilor în domeniu.

Secretul îl reprezintă carnea de vită maturată în prealabil. Rezultatul obținut?  Una dintre cele mai fragede, suculente și gustoase fripturi de vită.

Pentru a mânca cel mai bun steak de vită, în primul rând trebuie să ştiţi ce fel de carne alegeţi. Maturarea presupune păstrarea cărnii timp îndelungat, câteva săptămâni sau chiar luni, în condiţii de temperatură, umiditate şi ventilaţie controlate, pentru a permite cărnii să-şi dezvolte caracteristicile senzoriale: fragezimea, suculenţa şi aroma. Maturarea corectă presupune dobândirea unor cunoştinţe vaste şi temeinice. Dacă se depăşeste termenul impus, se trece în stadiul de supramaturare, care presupune degradarea profundă a proteinelor cărnii, aceasta nemaifiind bună pentru consum. Şi încă o completare: a nu se confunda maturarea cu marinarea cărnii de vită, deoarece pentru maturare nu se folosesc niciun fel de arome sau săruri.

După ce tot procesul de maturare se încheie, începe etapa de pregătire a cărnii pentru steak. Pentru că vorbim despre o carne de foarte bună calitate, asezonarea necesară este formată doar din sare de hymalaia, carnea nu necesită alte ingrediente pentru a-i conferi savoare, deoarece ea este deja foarte aromată, iar prin gătire va deveni extrem de gustoasă.

Spre exemplu, la Restaurantul Potcoava din Bucureşti se practică maturarea in house, aceasta începând cu aproximativ 24 de ore după sacrificarea animalului, iar durata şi temperatura de păstrare fiind de o lună de zile la 2 grade Celsius. Este de dparte unul dintre cele mai complexe procedee din gastronomie, punctează Marian Năstase, manager al restaurantului. Care mai adaugă  că “Red Angus şi Black Angus sunt două tipuri de carne de calitate superioară.  Însă chiar dacă calitatea ei este superioară, asta nu înseamnă că se poate prepara din ea cel mai bun steak de vită, dacă nu se are în vedere maturarea, care dă un aport gigant gustului, suculenţei şi fragezimii. Iar dacă cele două criterii sunt respectate întocmai, vă veţi bucura de un steak de vită fabulos”.

 

 

 

08 Iun 2015
by  - 
Publicat în Culinar

O extrem de gustoasă ciorbă de crap cu găluște de icre!

"Avem nevoie de 500 gr. pește întreg, două felii de pâine, o lingură boia, verdeață, două cepe, 2 morcovi, 500 ml bulion, 200 ml ulei, 100 gr. icre, piper, o țelină, două ouă, leuștean, sare, două capete de pește și cozi de la pește", spune Daniela Jicheran din comuna timişeană Giroc, pentru Agerpres.

Tocăm ceapa, morcovii și țelina și le punem la dinstuit. Separat, punem capetele de pește și cozile la fiert și adăugăm bulionul. Zeama strecurată de oase o punem peste zarzavaturile călite și le lăsăm să fiarbă liniștite.

"Găluștele pentru ciorbă le preparăm astfel: peștele cel mai mare, de vreo jumătate de kilogram, după ce este fiert îl dezosăm și-l tocăm, adăugăm în vas pâine înmuiată, sare, piper, icrele, ouăle și verdeața tocată. Amestecăm toate ingredientele până obținem o pastă consistentă din care formăm biluțe mici pe care le adăugăm în ciorba clocotită. Se potrivește de sare și se acrește după gust. Când am luat-o după foc, adăugăm verdeață tocată", încheie prezentarea rețetei doamna Jicheran.
E bună de servit cu pâine caldă de casă sau cu o mămăligă aburindă, eventual, mușcând din câte un ardei iute. Poftă bună!

29 Apr 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Poţi să mânânci îngheţată după ce ai terminat antrenamentul la sală. Chiar îţi poţi permite acest lux. Dar nu orice fel de îngheţată.

24 Apr 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Caviarul este de multă vreme considerat felul de mâncare preferat al celor bogaţi şi celebri. Dar ce este de fapt, cum se prepară şi cum se serveşte nici măcar cei celebri şi bogaţi nu prea ştiu.

20 Apr 2015
by  - 
Publicat în Culinar

O echipă de bucătari din Bosnia-Herţegovina spune că a preparat cea mai mare supă din lume - 4.124 de kilograme -, într-o încercare de a doborî recordul actual înscris în Guinness Book, tentativa urmând să fie omologată, informează 20minutes.fr.

10 Apr 2015
Publicat în Culinar

Pentru că, vin sărbătorile pascale, ai foarte multă treabă și nu-ți ajunge timpul, vrei să ai pe masa de Paște mâncărurile tradiționale, este deja vineri si nu ai apucat să faci cozonacul noi îți propunem cea mai ieftina, simplă și ușoară rețetă.

25 Feb 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Secretul celui mai popular produs consumat în lanţul de fast-food McDonald's, celebrul Big Mac se pare că a fost descoperit. Un bucătar din Marea Britanie a publicat o reţetă a acestui sos atât de iubit de clienţii din lumea întreagă.

16 Feb 2015
by  - 
Publicat în Culinar

Creştinii ortodocşi intră de astăzi, 16 februarie, în Săptămâna Albă – săptămâna dinaintea Postului Mare în care enoriaşii renunţă la carne, dar mai pot consuma produse lactate, ouă şi peşte.

20 Ian 2015
Publicat în Culinar

Vă invit și pe voi să faceți această minunăție de prajitură. Întra-adevăr e deșteaptă, are 3 straturi. Cremele seamănă la gust cu budinca. Nu e greu de făcut si rezultatul e pe măsură. Da..., e buuunnăăăă....super!

13 Ian 2015
Publicat în Culinar

A trecut ceva timp de când nu am mai publicat vreo rețetă și îmi pare rău ca v-am lăsat pe voi, cititorii, neinformați sau neinspirați. Dar cu atâtea schimbări pe plan personal  greu mi-a fost să gătesc ceva demn de publicat. Dar, inspirată de o tartă mâncată prin străinătate, am făcut o plăcintă cu prune (din compot) pentru o întâlnire cu câțiva prieteni. Nu știam de unde să pornesc că nu mai gătisem cu prune din conservă prea mult până acum și nu știam cum se comportă când vrei să le coci pe un aluat de tartă.

19 Noi 2014
by  - 
Publicat în Culinar

La Chişinău, se vor desfăşura Zilele Filmului Polonez CinePolska. De la 20 până la 25 noiembrie, cinefilii vor putea viziona 6 pelicule turnate în ultimii doi ani, premiate la festivaluri importante şi apreciate de public, toate abordând fenomenul libertăţii.

28 Oct 2014
by  - 
Publicat în Culinar

Timp de patru zile, de pe 30 octombrie până pe 2 noiembrie, la cinematograful Odeon din Chişinău se va desfăşura cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie „Anim’est”. Organizatorii anunţă că vor fi difuzate în premieră câteva dintre cele mai aşteptate şi recente titluri de lungmetraj de animaţie.

Pagina 9 din 9