Evenimentul zilei

Vi11242017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar REȚETA ZILEI. Tort de banane cu cremă pufoasă

REȚETA ZILEI. Tort de banane cu cremă pufoasă

06 Octombrie 2016 - 

Tortul cu banane este un desert pe gustul tuturor copiilor si care lasa gura apa oricarui adult!


Ingrediente

Pentru blat

1/2 pachet unt
2 oua
esenta vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
50 ml lapte
2 linguri cu varf de cacao
1 1/2 cani faina

Pentru crema

3 banane
4 linguri de zahar
400 g smantana pentru frisca
3-4 linguri suc de lamaie
10 g gelatina

Mod de preparare

Incepe cu prepararea blatului. Amesteca untul, zaharul, cacaua si esenta de vanilie. Adauga ouale pe rand.

Dizolva bicarbonatul de sodiu in putin lapte si apoi toarna-l in compozitie. Adauga alternativ faina si laptele.

Pune compozitia obtinuta intr-o forma de copt pentru tort si bag-o la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Verifica din cand in cand.

Scoate blatul de la cuptor, lasa-l sa se raceasca si incepe prepararea cremei.

Mixeaza bananele impreuna cu zaharul si sucul de lamaie.

Pune gelatina la inmuiat in doua linguri de apa rece, apoi pune peste ea 4-5 linguri de apa fierbinte si adauga totul in mixul obtinut din banane.

Prepara frisca si incorporeaz-o treptat in piureul de banane obtinut la blender.

Taie blatul astfel incat sa obtii trei foi si adauga crema intre fiecare foaie si pe deasupra tortului. Orneaza cu banane, scrie kfetele.ro.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu