Evenimentul zilei

Sam08152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: CUM să faci mușchi de vacă cu smântână și bezele

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: CUM să faci mușchi de vacă cu smântână și bezele

17 Februarie 2017 - 

Rețeta 'Mușchiu de vacă cu smântână'' și ''Bezele'', a fost publicate în seria ''Buna Menajeră — Carte de bucate, practică'' (1907), scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad, relatează Agerpres.

 Mușchiu de vacă cu smântână

Curăță mușchiul de piele și de grăsime, așează-l în tingire cu vre-o câteva felioare de slănină, o bucată de țelină, vre-o două fire de pătrunjel, un morcov, vre-o două foi de dafin, câteva boabe de piper și sarea necesară. Toarnă ca două părți de apă și o parte de oțet până ce se va acoperi mușchiul, pune-l pe spuză și lasă-l să fearbă, întorcându-l din când în când, până când va începe să scadă; atunci scoate-l în chipul următor: scoate mușchiul și întinde-l pe o masă, lățindu-l cu mâna, amestecă zeama aceea și strecoar-o prin sită, pune mușchiul iar înăuntru, mai pune două linguri de smântână și jumătate lingură de unt, răzătura dela o jumătate de lămâe, pune tingirea la foc, punându-i dedesubt și deasupra jăratic, lasă să fearbă puțintel, și apoi servește cu orice garnitură.

Bezele

Pune 8 albușuri într'o farfurie mare, pune farfuria aceea să stea o oră pe gheață și fă spumă din aceste albușuri. Ia 300 grame de zahăr, pune trei grame de vanilie împreună cu zahărul, punând tot câte-o lingură în spuma ce ai făcut, până ce se isprăvește zahărul. Apoi pune pe tavă hârtie, ia tot câte-o lingură din zahărul acela cu albuș, pune pe hârtie și pune-le într'un coptor slab, ca să stea o jumătate de oră.

Lasă un comentariu