Evenimentul zilei

Joi11142019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar De ce să NU bagi NICIODATĂ ardei iute în cuptorul cu microunde. Mai bine consumă-l în stare proaspătă

De ce să NU bagi NICIODATĂ ardei iute în cuptorul cu microunde. Mai bine consumă-l în stare proaspătă

27 Septembrie 2017 - 

Cuptorul cu microunde e o utilitate rapidă şi prin care putem să încălzim alimentele foarte rapid. Dar metalul, ouăle sau unele fructe pot avea reacţii neaşteptate în interiorul aparatului electrocasnic. 

Cuptorul cu microunde funcţionează cu ajutorul unui magnetron. Tehnologia a fost dezvoltată pentru radarele armatei şi generează unde scurte, la o frecvenţă foarte înaltă. Acea frecvenţă e absorbită de apă, grăsimi sau moleculele de zahăr din orice materie organică.

Pentru că undele sunt receptate la o frecvenţă foarte înaltă, ele vibrează şi produc căldură care găteşte mâncarea. Contrar aşteptărilor, undele nu gătesc mâncarea din interiorul în exterior. Ele intră doar câţiva centimetri, iar restul muncii e făcută de proprietăţile conductoare ale cărnii sau alimentelor.

Un experiment mai puțin obținuit era să-l bage în spital pe un tânăr, după ce a băgat un ardei iute în cuptorul cu microunde, potrivit thedailymeal.com.

Abia după ce a văzut efectele devastatoare ale acestei legume ”inofensive”, bărbatul și-a dat seama de greșeala făcută.

Potrivit specialiștilor, ardeii iuți devin extrem de periculoși sub acțiunea microundelor. În primul rând, aceștia iau foc.

Apoi, atunci când deschizi cuptorul, substanțele chimice eliberate îți irită ochii și pot să-ți ardă gâtul.

Din nefericire, tânărul și-a dat seama de asta mult prea târziu.

Dacă bagi un ardei iute în mașinăria de gătit, nu o să observi nimic ciudat cât timp ușa este închisă, dar când o deschizi te va lovi direct in față un val de aer care o să te usture.

Sursa: www.exquis.ro

 

 

Lasă un comentariu