Evenimentul zilei

Dum10202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar Gemul de ardei iute — produs unic, produs care nu sunt la îndemâna oricui, o combinație perfectă între dulce-iute-acrișor

Gemul de ardei iute — produs unic, produs care nu sunt la îndemâna oricui, o combinație perfectă între dulce-iute-acrișor

10 Octombrie 2017 - 

Toamnă de toamnă povestea e aceeași: conserve, conserve și iarăși conserve. Pe lângă aceste rețete moștenite de la bunici, încercăm să mai punem și câte ceva care să ne măngâie simțurile, ceva gourmet ce nu facem sau mâncăm zilnic.  De exemplu: gemul de ardei iute. Un produs unic care nu este la îndemâna oricui, se folosește ca un sos aferent fripturilor, se potrivește foarte bine cu brânzeturile afumate, este o combinație perfectă între dulce-iute-acrișor, este un echilibru perfect. Rețeta fost adaptată astfel încât să nu se mai găsească nicio altă rețetă asemănătoare pe piață.

 

Pentru 2-3 borcane mici aveți nevoie de: 700g ardei iuți roșii (cântăriți înainte de a-i curăța de cotor și semințe), 4 gogoșari curățati, 800g zahăr, 600ml oțet.

Cu grijă, curățati ardeii iuți de semințe, vinișoare și cotor. Folosiți mănuși neapărat!

Dați gogoșarii și ardeii iuți prin mașina de tocat (merge și la robotul de bucătărie sau chiar tocați, ideea e sa fie cât mai mărunți posibil. Puteți să nu folosiți gogoșari ci ardei kapia, dar dulceața nu va avea culoarea la fel de intensă. În plus, va fi mult mai iute).

Combinați oțetul și zahărul într-un vas cu fund dublu și dați în clocot. Lăsați să fiarbă 5 minute apoi adăugați ardeii iuți și gogoșarii. Dați focul la mic și fierbeți până se leagă. Pentru a verifica dacă e legată, luați deoparte o lingură de dulceață și lăsați-o să se răcească – în momentul în care e rece, trebuie să fie ușor cleioasă, să nu curgă din farfurie, ci să se prelingă cu greu.

Luați de pe foc și turnați cât e încă fierbinte în borcane sterilizate. Puneți capacul și depozitați în cămară până când aveți nevoie.

Lasă un comentariu