Evenimentul zilei

Ma02202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar Cum să faci turte coape în ceaun, ca la bunica acasă: mult mai bune ca pâinea din comerț

Cum să faci turte coape în ceaun, ca la bunica acasă: mult mai bune ca pâinea din comerț

05 Decembrie 2017 - 

Vă este dor de turte coape în ceaun, ca la bunica acasă? Mie una mi s-a făcut dor și știu că erau mult mai bune dect pâinea din comerț. Iată o rețetă care îți aduce aminte de copilărie, de gustul pe care l-ai îndrăgit.

 

Pentru a prepara aceste turte, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

– puțină sare

– 40 grame drojdie proaspata

– semințe de chimen (optional)

– două linguri de ulei (de floarea-soarelui sau de măsline)

– apă călduță

 

Cum se prepară turtele?

1. Cerne faina intr-un lighean mai mare si fa o gaura in ea.

2. Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga si 2-3 linguri de faina si las-o departe pana la 15 minute.

3. Toarn-o apoi in mijlocul fainii. Presara si semintele de chimen.

4. Dupa ce amesteci bine cu o lingura, pune uleiul. In cazul in care aluatul e prea moale, mai adauga faina.

5. Framanta aluatul cateva minute, apoi acopera-l cu un prosop curat si pune-l intr-un loc caldut.

6. Dupa vreo ora, timp in care si-a dublat volumul, imparte-l in mai multe bucati.

7. Trece cu sucitorul peste fiecare bucata, apoi pune turtele la copt in ceaunul incins. Acesta trebuie uns cu foarte putin ulei in prealabil.

8. Coace turtele la foc mic, pentru a se patrunde cat mai bine. Ca sa le mentii moi si pufoase timp indelungat, inveleste-le cu un prosop dupa ce s-au racit.

Să le savurați cu plăcere!

Lasă un comentariu