Evenimentul zilei

Joi12142017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar Rețetă pentru plăcinte cu brânză și mărar / ceapă verde

Rețetă pentru plăcinte cu brânză și mărar / ceapă verde

05 Decembrie 2017 - 

Aveți poftă de ceva bun care să vă amintească de preparatele bunicii? Plăcintele la tigaie nu vor fi uitate niciodată…

 

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– 1 kg faina

– 30 g drojdie proaspata

– 1 lingurita zahar

– 1 lingurita sare

Pentru umplutură:

– 800 g brânză sărată

– o legatură de mărar

Cum se prepară?

Intr-o cana cu apa calduta se desface drojdia cu zaharul si sarea. In faina cernuta se face un gol si se pune maiaua care se acopera cu putina faina. Se lasa 5-10 minute si apoi se incepe framantarea, adaugand apa calduta. Se framanta pana ce aluatul se desprinde de maini, se acopera cu un servet si se lasa la crescut o ora.

Apoi, se taie bucati din aluat de marimea unei portocale, fiecare bucata se intinde usor si pe o jumatate se pune branza amestecata cu marar tocat. Se pliaza asemeni unui portofel. In ulei incins se prajesc toate placintele care se consuma calde sau reci.

 

Poftă bună!

 

 

 

Lasă un comentariu