Evenimentul zilei

Ma12182018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Culinar Cea mai simplă rețetă - Negresă de post

Cea mai simplă rețetă - Negresă de post

23 Septembrie 2018 - 

Asta este rețeta pentru cea mai simplă, gustoasă, pufoasă, ieftină și rapidă negresă de post. Doar respectă pașii de mai jos și obții desertul perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu un dulce de casă


Ingrediente:

280 g făină
240 ml apă
250-280 g zahăr
100 g cacao pudră
80-100 ml ulei
1 linguriță de sare
2 fiole esență de vanilie
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la treapăt mare. Tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.

Într-un bol mare, adaugă făina. Adaugă peste restul de ingrediente uscate:  cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel.

Toarnă peste apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid dar omogen.

Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava.

Dă la cuptor – micșorând focul la mediu spre mic – timp de 30 de minute. Scoate-o din cuptor, las-o să se răcească.

Pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.

Mai multe din această categorie: « AQUAFABA - Bezele de post, din apă de năut

Lasă un comentariu