Evenimentul zilei

Mie10162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire ȘASE MOTIVE PENTRU CARE AR TREBUI SĂ FOLOSIM LĂMÂIA ÎN TRATAMENTELE PENTRU FAȚĂ

ȘASE MOTIVE PENTRU CARE AR TREBUI SĂ FOLOSIM LĂMÂIA ÎN TRATAMENTELE PENTRU FAȚĂ

15 Aprilie 2018 - 

În acest articol vă vom prezenta șase motive pentru care ar trebui să folosim lămâia în tratamentele pentru față. Lămâia are nenumărate beneficii. Acest citric cu o aromă aparte reîmprospătează orice „atinge”! Mai mult decât atât, îmbunătățește sănătatea inimii și poate trata numeroase infecții ale pielii cauzate de bacterii și germeni.

 

Ce beneficii aduce sucul de lămâie pentru ten? Lămâia este un incredibil astringent, cu proprietăți antibacteriale și antioxidante, care este un remediu extraordinar pentru nenumărate probleme ale tenului. Aici vă vom oferi șase dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să folosiți zeama de lămâie pentru prevenirea și tratarea problememlor de ten!

1. Luptă împotriva acneei – Proprietățile sale antibacteriale sunt un excelent remediu împotriva acneei. Tot ce trebuie să faci este să tamponezi zonele afectate cu zeamă de lămâie și să lași să acționeze pe toată durata nopții.

2. Exfoliază pielea moartă – Acidul citric este un exfoliant natural cu proprietăți care te vor ajuta să scapi de pielea moartă de pe față. Ce trebuie să faci? Stoarce zeama de la o lămâie, adaugă o linguriță de ulei de măsline, plus cinci lingurițe de zahăr și una de miere. Mixează toate acestea și aplic-o pe față. Masează gentil, cu mișcări circulare, iar apoi clătește cu apă călduță.

3. Previne tenul uleios – Lămâia este posesoarea unei puternice proprietăți astringente, care ajută la închiderea porilor deschizi și, implicit, la prevenirea tenului uleios. Crează-ți un ritual din a aplica ulei de lămâie pe față în fiecare zi, chiar înainte de a ieși în oraș. Și nu uita să aplici și o protecție UV apoi, fiindcă uleiul de lămâie tinde să-ți sensibilizeze tenul la razele UV.

4. Te scapă de coșurile negre – Aplică zeamă de lămâie pe zona afectată înainte de somn și rămâi cu ea până dimineață.

5. Hidratează – Amestecă o linguriță de ulei de cocos și miere, plus una de zeamă de lămâie. Aplică mixtura pe față și las-o să acționeze timp de 15 minute.

6. Luminează tenul – Conținutul bogat de vitamina C din lămâie are abilitatea de a stimula producția de colagen și de a-ți face tenul mai întins și mai luminat, strălucitor.

La fel ca la remediul anti acneic, aplică zeamă de lămâie pe față înainte de somn și spală-te pe față de dimineață cu apă călduță.

Lasă un comentariu