Evenimentul zilei

Mie05232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire CUM poţi scăpa de burtă în doar 32 de zile

CUM poţi scăpa de burtă în doar 32 de zile

14 Mai 2018 - 

De regulă, slăbirea începe din alte locuri, iar burta şi şoldurile sunt ultimele pe lista celor „părăsite” de grăsime, în mod special în cazul femeilor. 

Dieta pentru un abdomen plat (Flat Belly Diet) propune o reușită de excepţie: 7 kilograme date jos în 32 de zile, ceea ce s-ar traduce şi prin câţiva centimetri mai puţin în talie.

Dieta pentru un abdomen plat a fost concepută de Liz Vaccariello, editorul revistei Prevention, împreună cu Cynthia Sass, relatează csid.ro. Aceştia au creat-o ca urmare a teoriei că acizii graşi mononesaturaţi nu doar că nu îngraşă, ci chiar „distrug” grăsimea de pe burtă, pentru că îţi dau senzaţia de saţietate şi previn mâncatul în exces. Aceste grăsimi se găsesc în alimente precum fructele cu coajă lemnoasă (nuci, alune), seminţe, ciocolată (ura!), avocado şi ulei de măsline. În schimb, porţiile din acestea vor fi destul de stricte.

Principiile dietei pentru un abdomen plat

Dieta se împarte în două etape. Prima etapă durează patru zile şi are rolul de a ameliora balonarea, cea care este considerată principalul vinovat al creşterii burţii. Poate şi tu te-ai confruntat nu o dată cu stările neplăcute generate de constipaţie, flatulenţă, senzaţia de abdomen umflat. Etapa de început este cea mai restrictivă parte a programului, limitând caloriile zilnice la 1.200, pentru femei (dieta a fost concepută iniţial pentru femei) şi la 1.800 pentru bărbaţi.

În ambele etape îţi vei preparara în fiecare zi o băutură specială. Creatorii dietei pentru un abdomen plat au numit această băutură Sassy Water. Ea se face cu 2 litri de apă plată, la care adaugi 1 castravete (cornichon, mediu) decojit şi tăiat mărunt, 1 lingură de ghimbir ras şi 1 lămâie de dimensiune medie, tăiată felii. Mai pune şi 10-12 funze de mentă proaspătă, amestecă, apoi lasă apa astfel pregătită la frigider peste noapte. În ziua următoare va trebuie să o consumi pe toată. Ea asigură o hidratare optimă şi de asemenea ajută şi să calmezi tractul digestiv.

Cea de-a doua etapă va dura patru săptămâni. În aceasta se consumă un singur tip de acizi graşi mononesaturaţi la o masă (poţi alege alt tip la masa următoare) şi se consumă zilnic 1.600 de calorii (sau ajustează numărul de calorii în funcţie de vârsta, sexul şi nivelul tău de activitate fizică). Se bea aceeaşi apă făcută în casă.

În prima etapă, în fiecare zi, vei avea patru mese de 300 de calorii, dar care fac parte dintr-o listă destul de limitată de alimente şi băuturi.

În cea de a doua etapă poţi crea mese de câte 400 de calorii şi o gustare de 400 de calorii. Nu trebuie să stai mai mult de patru ore fără a mânca.

Alimente permise sau excluse din dieta pentru un abdomen plat

Vei putea mânca fructe şi legume, cereale integrale, nuci, leguminoase seminţe şi carne cât mai slabă.

Ai voie să consumi din plin morcovi, pătrunjel, ţelină, salate verzi, andive, anghinare, sparanghel, castraveţi, roşii cherry, lapte degresat, ulei de măsline extra virgin, seminţe de floarea-soarelui, mere, carne de pasăre (de preferat organică), peşte (tilapia) şi verdeţuri proaspete sau uscate.

Vei limita, în schimb, la maxim consumul de băuturi alcoolice, cafea, ceai, suc de fructe, băuturi cu cola sau cacao, sucuri acidulate.

De evitat: guma de mestecat, alimentele grase, sarea şi orice fel de condiment picant, sosurile, hreanul, usturoiul, ardeiul iute, piperul.

Atenţie, de evitat şi alimente pe care alţii le consumă din plin în diete: broccoli, varza şi varza de Bruxelles sunt nutritive, dar au un binecunoscut efect de balonare. Este o modalitate curată şi simplă de a mânca, care elimină ingredientele ce provoacă retenţia de lichide inutile şi gazele.

Tipuri de meniuri pentru un abdomen plat

La fiecare masă sunt acceptate 4 grame de grăsimi saturate. Va trebui să reduci cantităţile de sare consumată, pentru a preveni retenţia apei. De asemenea, optează pentru alimente fără îndulcitori, arome şi conservanţi.

Recomandări pentru micul dejun: o cană de lapte de soia cu 1/4 cană de cereale sau 2 linguri de tapenada de măsline pe două felii mici de pâine intregală sau pesmeţi wassa integrali. Untul de migdale, sosul pesto, tahini sunt şi ele opţiuni bune pentru a fi servite pe pesmeţi.

Prânzul şi cina se vor baza pe o porţie de 60 g proteine fără grăsimi, la care se pot adăuga 2 căni de legume crude sau preparate la aburi şi, la alegere, fie un fruct, fie o felie de pâine din cereale integrale, fie o jumătate de cană de leguminoase fierte (linte, năut, mazăre uscată, fasole etc.)

Întregul plan de alimentaţie se învârte în jurul acizilor graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi: nuci, seminţe, ulei de măsline şi avocado, care sunt asociate cu fructe, legume, leguminoase, cereale integrale şi peşte, exact ca în dieta mediteraneeană.

Lasă un comentariu