Evenimentul zilei

Lun08202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire Acestea sunt alimentele care te ajută să eviţi apariţia cheliei

Acestea sunt alimentele care te ajută să eviţi apariţia cheliei

24 Iulie 2018 - 

Tot mai multe persoane, fie că sunt bărbaţi sau femei, se tem să nu chelească din cauza pierderilor masive de păr, iar nenumărate altele se confruntă cu aceeaşi problemă din cauza unor afecţiuni autoimune, diabet, deficienţă de vitamină, stres şi lipsă de somn. 

Chiar dacă te lupţi cu aceeaşi situaţie, specialiştii cred că poţi întrepta asta prin câteva modificări în dietă. Iată care sunt alimentele bogate în substanţe nutritive ce pot contribui la creşterea părului!

Somonul

Părul este o fibră proteică (aşa cum sunt unghiile), ceea ce înseamnă că trebuie să adaugi în meniul tău proteinele, asta ​​pentru a dezvolta noi componente şi pentru a le face pe cele existente mai puternice. Proteina este, de asemenea, necesară pentru a produce keratina, o componentă structurală a părului. De aceea, somonul poate fi o alegere inteligentă, pentru că poate contribui la sănătatea părului la femei, iar asta datorită conţinutului de acizi graşi omega-3 şi a vitaminelor.

Spanacul

Cercetătorii au constat că femeile care se luptă cu căderea părului au un nivel mai scăzut al fierului şi al vitaminei D. Bogat în fier şi în vitamina C, care ajută la absorbţia fierului, spanacul poate fi remediul ideal. Salata de spanac cu ouă sau ciuperci fierte, produse care conţin vitamina D, poate contribui la încetinirea căderii părului.

Stridiile

Zincul pare a fi un super nutrient când vine vorba de prevenirea şi tratarea căderii părului. Specialiştii au studiat 50 de persoane care se luptau cu pierderea părului şi au constatat că toţi cei care sufereau de alopecie aveau şi un nivel mai scăzut de zinc.

Într-un al studiu, cercetătorii au examinat nivelurile de zinc şi cupru la 312 bărbaţi şi femei care se confruntau cu aceeaşi problemă: pierderea părului, relatează descoperă.ro. Indiferent de cauză, toţi subiecţii au avut un nivel mai scăzut de zinc la control. Din fericire, suplimentele şi consumul de alimente bogate în zinc pot duce la încetinirea căderii părului în majoritatea cazurilor, deci este o idee bună să le adaugi în regimul tău alimentar.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate, stridiile conţin mai mult zinc pe porţie decât oricare alt produs alimentar. Alte alimente care conţin zinc: nucile, spanacul, ouăle, seminţele de floarea soarelui, mazărea verde, germenii de grâu, fulgii de ovăz şi năut.

 Nucile şi seminţele

Una dintre cele mai promiţătoare cercetări privind căderea părului la femei a fost lansată în 2015, iar rezultatele au fost publicate în Jurnalul de Dermatologie Cosmetică. Subiecţii din studiu au primit, timp de şase luni, un supliment nutriţional ce conţinea acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 şi antioxidanţi. Rezultatele au fost covârşitoare: după această perioadă, 90% dintre participanţi au raportat o reducere a căderii părului, 86% au observat o creştere, iar 87% dintre subiecţi au descoperit că li se schimbase firul de păr, devenise mai gros.

Mierea

Dacă este utilizată ca tratament topic, mierea poate îmbunătăţi aspectul părului. Conform unui studiu, pacienţii care sufereau de dermatită seboreică, care include mâncărimea şi pierderea părului, au aplicat o soluţie de 90% miere şi 10% apă pe scalpul lor, timp de 4 săptămâni, şi s-au bucurat de rezultate spectaculoase.

 

Lasă un comentariu