Evenimentul zilei

Joi08132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire CĂRBUNELE ACTIV benefic pentru o slăbire rapidă

CĂRBUNELE ACTIV benefic pentru o slăbire rapidă

25 Septembrie 2019 - 

Alături de stresul psihic, alimentaţia foarte bogată în combinaţii de zahăr şi amidon rău cu proteine şi grăsimi perturbă procesele digestive. Aceste tulburări digestive sunt tot mai răspândite, afectând peste 50% din populaţia adultă.

Pe de altă parte, tulburările digestive creează tulburări de eliminare şi de apetit. În momentul de faţă, balonarea şi sindromul colonului iritabil sunt aproape la fel de frecvente ca şi tulburările de greutate în sine.

Cărbunele activ remediază aceste probleme Cărbunele activ sau cărbunele activat (se găseşte în farmacii) este obţinut din cărbunele medicinal obişnuit, care este supus ulterior la tratamente fizice menite a-i desfunda porii microscopici existenţi, ceea ce îi creşte considerabil puterea de absorbţie (mărindu-i astfel eficiența de 6-10 ori). 

Particulele de cărbune activat absorb ca un burete gazele din intestine, calmând rapid crampele. 

De asemenea, reduc senzaţia de greutate, de presiune din abdomen. Despre cărbunele activat experţii spun că este un detoxifiant atât de eficient încât doar 1 gram din această substanţă sub formă de pulbere (o cantitate cam cât unghia) este suficientă pentru a consuma toxine ce pot umple suprafaţa a patru terenuri de tenis.

Cărbunele activ şi kilogramele în plus 

Se administrează câte 1 capsulă de cărbune activ, înainte şi după masă, în timpul curelor de slăbire. În acest caz, capsulele de cărbune sunt mai bune decât comprimatele, întrucât învelişul lor se dizolvă rapid, iar praful se dispersează în tractul digestiv. 

Cărbunele activ este un produs cu o capacitate foarte bună de a absorbi diferite gaze, microorganisme, substanţe toxice din tubul digestiv. Efectele sale sunt neaşteptat de spectaculoase:

reduce volumul abdomenului prin combaterea balonării; 

reglează excesul de aciditate din stomac, calmând accesele de foame. Totodată, cărbunele activ inactivează anumite microorganisme dăunătoare din tubul digestiv (candida, în special), responsabile de tulburările de greutate şi de încărcarea cu toxine a organismului. 

Precauţii, contraindicaţii 

Cărbunele vegetal este aproape lipsit de reacţii adverse. În cazuri foarte rare s-a constatat în timpul administrării sale agravarea constipaţiei, caz în care se intervine cu laxative naturale. Se recomandă păstrarea unui interval de 2 ore între administrarea de cărbune activ şi alte tipuri de medicamente. Pentru bolnavii care suferă leziuni ale tractului gastro-intestinal, nu este recomandat tratamentul cu cărbune.

 

Lasă un comentariu