Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire Panorama Ciclonul Vayu, care a avansat joi în Marea Arabiei, va afecta doar coastele vestice ale Indiei

Ciclonul Vayu, care a avansat joi în Marea Arabiei, va afecta doar coastele vestice ale Indiei

13 Iunie 2019 - 

La ora locală 9:30 (4:00 GMT), sistemul depresionar tropical se afla la o sută de kilometri depărtare de coastele statului indian Gujarat (vest) şi se deplasa în direcţie nord-nord-vest, însoţit de vânturi cu viteze de 135-145 km/h.

Autorităţile din Gujarat au dispus în prealabil evacuarea a peste 285.000 de persoane, ca măsură de precauţie, iar şcolile au rămas închise.
Responsabilii se tem că vor fi înregistrate pagube materiale rezultate în urma rafalelor de vânt violente provocate de acest ciclon, care ar putea atinge 160 km/h.
Armata indiană şi Garda de Coastă au fost plasate în stare de alertă.
"Ne rugăm pentru siguranţa tuturor celor afectaţi de uraganul Vayu", a scris miercuri pe Twitter premierul indian Narendra Modi, originar din Gujarat.
Cicloanele sunt relativ rare în statul Gujarat, spre deosebire de ţărmul estic al Indiei. Cel mai devastator ciclon care s-a abătut asupra acestui stat din vestul indian a făcut peste 4.000 de victime în 1998, potrivit statisticilor oficiale.
Vayu este al doilea ciclon care se abate asupra Indiei în acest an, după ciclonul Fani în luna mai. Acesta din urmă, ale cărui vânturi au atins viteze de 200 de kilometri pe oră, a făcut 80 de morţi în estul Indiei şi în Bangladesh.
Obişnuite cu astfel de situaţii, autorităţile locale au reuşit să limiteze numărul victimelor făcute de ciclonul Fani al cărui bilanţ ar fi putut să fie mult mai grav, evacuând în prealabil peste 1 milion de persoane.

Lasă un comentariu