Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire Panorama Majoritatea migranţilor africani ar face din nou drumul ilegal spre Europa în ciuda riscurilor

Majoritatea migranţilor africani ar face din nou drumul ilegal spre Europa în ciuda riscurilor

22 Octombrie 2019 - 

Un procent de 93% dintre migranţii care au călătorit spre Europa prin mijloace ilegale s-au confruntat cu un pericol pe drum, relevă un raport important al Naţiunilor Unite despre migraţie, relatează DPA, citată de Agerpres.

 

Cu toate acestea, numai 2% au spus că nu ar mai fi pornit la acest drum dacă ar fi ştiut riscurile la care se expun.

Studiul a fost realizat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pe un eşantion de aproape 2.000 de persoane, provenite din 39 de ţări africane, din 13 state europene, toate afirmând că au ajuns în Europa prin mijloace ilegale şi nu pentru azil.

Raportul relevă că găsirea unui loc de muncă nu este singura motivaţie pentru mutarea în Europa, doar 1% afirmând că au migrat exclusiv pentru acest motiv.

Studiul mai arată că nu toţi migranţii ilegali erau săraci în Africa sau aveau un nivel scăzut de educaţie.

Aproximativ 58% dintre respondenţi fie aveau un loc de muncă, fie încă studiau la momentul plecării, majoritatea celor aflaţi pe piaţa muncii având salarii competitive, mai precizează PNUD. Însă aproximativ jumătate dintre ei nu câştigau suficient.

Studiul „evidenţiază că migraţia este o reverberaţie a dezvoltării în Africa, deşi progresul este neregulat şi insuficient de rapid pentru a răspunde aspiraţiilor oamenilor”, afirmă administratorul PNUD, Achim Steiner.

„Barierele în calea oportunităţii sau lipsa posibilităţii de alegere sunt, conform studiului, factori critici în calculele pe care şi le fac aceşti tineri”, adaugă el.

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare subliniază ruşinea aparentă de a nu reuşi în „misiunea” de a trimite bani acasă ca un factor major care îi face pe migranţi să nu se întoarcă, 78% dintre respondenţi trimiţând bani familiilor şi comunităţilor. 

Lasă un comentariu