Evenimentul zilei

Mie12122018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire Curiozitati CUM îţi poţi rezolva toate problemele legate de somn cu ajutorul ştiinţei

CUM îţi poţi rezolva toate problemele legate de somn cu ajutorul ştiinţei

11 Aprilie 2018 - 

Avem nevoie de 7-8 ore de odihnă pe noapte, însă o mare parte dintre noi nu reușim să atingem acest interval mereu.

Somnul furnizează o serie de beneficii uluitoare asupra sănătăţii: te ajută să slăbeşti, să-ţi îmbunătăţeşti memoria şi chiar să fii mai fericit, relatează descoperă.ro. Mai jos găsiţi o listă cu 7 trucuri prin care poţi avea parte de un somn mai odihnitor, conform ştiinţei. 

1. Amplasarea strategică a pernelor este o modalitate bună prin care poţi scăpa de anumite tipuri de dureri. Dacă te trezeşti cu dureri la nivelul umărului, încearcă să ţii în braţe perna înainte să adormi. 

2. Dormitul pe burtă nu este cea mai bună poziţie dacă suferi de dureri de spate. Însă amplasarea unei perne sub picioare te poate ajuta. De asemenea, dacă dormi pe o parte, amplasează o pernă între picioare pentru eliminarea disconfortului. 

3. Dacă perna ta nu îşi mai menţine forma, este timpul să îţi cumperi una nouă. 

4. Este dificil să renunţi la telefon înainte de culcare, însă ar trebui să o faci. Lumina albastră a telefoanelor poate întrerupe ciclul REM de odihnă. 

5. Cercetătorii denumesc trezirea la diferite ore „jet lag social”. Încearcă să setezi alarma la aceeaşi oră zilnic. 

6.  Dacă tu sau partenerul sunteţi gălăgioşi, există modalităţi prin care poate fi remediată situaţia. Dacă tu eşti persoana care sforăie,  încearcă să nu mai dormi pe spate. 

7. Cercetătorii nu sunt siguri de cauza cârceilor din timpul nopţii, dar ei sugerează că ar putea avea legătură cu oboseala musculară. Întinderea uşoară a picioarelor şi masajul pot ajuta. 

Lasă un comentariu