Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Îngrijire Curiozitati DE CE ar trebui să ții mereu telefonul în mâna dreaptă

DE CE ar trebui să ții mereu telefonul în mâna dreaptă

27 Iunie 2018 - 

Una dintre cele mai controversate momente din istoria Apple a fost în 2010, când Steve Jobs le-a spus posesorilor de iPhone 4 care nu aveau semnal că țin telefonul greșit. 

Cercetătorii au demonstrat că mâna în care ținem telefonul când vorbim joacă un rol important în calitatea sunetului, scrie The sun, citat de exquis.ro. Profesorul Gert Frølund Pedersen, de la Universitatea Aalborg din Danemarca, arată, într-un studiu, că semnalul la iPhone 6S devine mai slab dacă ții telefonul în mâna stângă atunci când vorbești. Nu doar convorbirile sunt influențate de acest lucru, mai spun oamenii de știință, ci și semnalul wi-fi.

Totul are de-a face cu poziția antenei din interiorul aparatului. În cadrul unui experiment, cercetătorii au descoperit că dacă ții telefonul în mâna dreaptă te poți bucura de un semnal de 20 de ori mai bun decât dacă vorbești ținându-l cu mâna stângă.

Dacă ai un semnal slab la iPhone-ul tău, acest lucru se datorează modului în care corpul interferează cu antenele din telefon. În concluzie, semnalul la Iphone 6S și iPhone 6S Plus va fi mai bun dacă ții telefonul în mâna dreaptă atunci când vorbești.

Vestea bună este că cei de la Apple au mutat antenele pe modelele iPhone 7 și 7 Plus. Rămâne de văzut dacă schimbarea va fi benefică și pentru stângaci!

 

Lasă un comentariu