Evenimentul zilei

Joi10182018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Secretul apei alcaline pe care puțini îl știu

Secretul apei alcaline pe care puțini îl știu

15 Mai 2017 - 

Apa are secretele ei, pe care puțini le știu. În funcție de sursă și de proveniență, ea te poate ajuta să îți menții o stare de sănătate excelentă. Terapeuții cred chiar că „apa vie”, așa cum i se spune în mod popular apei alcaline, poate încetini îmbătrânirea!


Cum vedem dacă o apă este alcalină?
Alcalinitatea se referă la nivelul pH-ului. O apă este considerată alcalină dacă are un pH de peste 7, iar cele cu pH mai mic sunt ape acide. Cu cât pH-ul apei este mai mare, cu atât are un efect mai puternic asupra organismului. Pe lângă nivelul pH-ului, apa alcalină conține și alte elemente benefice cum ar fi calciul și magneziul.

Câte tipuri de apă alcalină există?
Există două tipuri de apă alcalină: naturală și artificială. Cea naturală se găsește direct în izvoare, iar apa alcalină artificială se poate realiza acasă, atât prin adăugarea unor ingrediente precum bicarbonatul de sodiu, cât și cu ajutorul unor aparate de ionizare a apei, sau la scară mai mare, prin metode industriale. Apa alcalinizată artificial nu oferă, însă, toate beneficiile apei alcaline naturale, deoarece prin filtrare se pot pierde integral sau parțial anumite minerale sau pot să apară bacterii și metale nocive eliberate din conductele de apă potabilă.

Care sunt beneficiile apei alcaline asupra sănătății?
Apa alcalină de izvor este o apă vie, organică și de o puritate excelentă, care furnizează organismului necesarul de minerale pentru o funcționare optimă a metabolismului. De-a lungul timpului s-a observat o eficiență curativă a apei alcaline în tratarea unor afecțiuni precum diabetul, presiunea arterială, osteoporoza și refluxul de acid.
Apa alcalină este un agent antioxidant care găsește și neutralizează radicalii liberi responsabili pentru îmbătrânirea prematură. Cu cât gradul de alcalinitate al unei ape de izvor este mai mare, cu atât aceasta este considerată mai sănătoasă.

Lasă un comentariu