Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Cum poți preveni infecțiile bacteriene. 7 alimente care te vor ajuta

Cum poți preveni infecțiile bacteriene. 7 alimente care te vor ajuta

01 Septembrie 2017 - 

Pe lângă suplimente și medicamente prescrise de medic, este bine să adaugi și anumite alimente în dietă pentru a combate în mod natural infecțiile bacteriene. 

 

Bacteriile fac parte din viețile noastre. În general, le asociem în mod automat cu bolile și infecțiile bacteriene de care am suferit o dată sau de mai multe ori în viață. 

Este important de știut că bacteriile sunt indispensabile organismului. Multe dintre ele sunt benefice sănătății și întăresc sistemul imunitar, sprijinindu-l în lupta împotriva altor tipuri de bacterii care chiar duc la dezvoltarea infecțiilor.

Există vreo modalitate de a te proteja 100% împotriva infecțiilor bacteriene? Răspunsul este nu. Aceste microorganisme se modifică și pot deveni rezistente chiar și la antibiotice. Infecțiile bacteriene reprezintă unul dintre cei mai mici, dar cei mai puternici inamici ai sănătății. 

Ceea ce putem face, într-adevăr, este să ne întărim sistemul imunitar prin intermediul dietei. Mai jos, îți prezentăm cele mai bune alimente care te apără de infecțiile bacteriene.

1. Probioticele previn infecțiile bacteriene

De multe ori, neglijăm probioticele naturale. De exemplu, alegem produse lactate îmbogățite cu Lactobacillus casei, în loc să consumăm alimente care îl conțin în mod natural.

Ciocolata neagră, varza murată, chefirul și Kombucha sunt alegeri ideale pentru a preveni infecțiile bacteriene și a întări sistemul imunitar.

2. Aloe vera

Un pahar de apă caldă cu o lingură de gel de aloe vera este o opțiune excelentă pentru a te proteja împotriva mai multor tipuri de infecții.

Aloe vera are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene și conține o multitudine de vitamine (A, C, B1, B2, B3, B6, B12 și acid folic). Totodată, această plantă este bogată și în minerale: calciu, zinc, crom, seleniu, fier, cupru, magneziu, etc.

Toți nutrienții din aloe vera ajută la combaterea bolilor în mod natural, fără să fie necesar să iei suplimente cu vitamine.

3. Curcuma

Acest condiment minunat are proprietăți terapeutice. Curcuma este un puternic agent antibacterian. Pentru a te bucura de toate beneficiile sale, trebuie să amesteci puțină curcuma măcinată cu miere de albine. 

Acest remediu întărește sistemul imunitar și ajută la prevenirea infecțiilor.

4. Oțetul de mere

Începe să iei chiar de azi acest remediu simplu: după principala masă a zilei, servește o cană de apă (200 ml) cu o lingură de oțet de mere (10 ml). Acest amestec facilitează digestia, reglează pH-ul și ajută la combaterea infecțiilor.

Tratează-ți și tu organismul cu oțet de mere. Dacă folosești un sortiment bio, este cu atât mai bine.

5. Ceaiul de usturoi

Ceaiul de usturoi este ușor de preparat și conține cantități ridicate de vitamine (A, B1, B2 și C) și antioxidanți.

După cum știm deja, usturoiul este un antibiotic natural excelent. Dacă îl consumi de două sau de trei ori pe săptămână, poți preveni sau trata răceala și gripa.

În Antichitate, soldații greci beau ceai de usturoi după bătălii pentru a trata infecțiile. De ce să nu consumi și tu acest remediu după „bătăliile” tale de zi cu zi?

6. Sucul de merișoare

Merișoarele au un aspect minunat, un gust pe măsură și, mai presus de toate, te ajută să combați infecțiile bacteriene.

Aciditatea merișoarelor este un indiciu al beneficiilor pe care le oferă acestea. Gustul acrișor se datorează conținutului ridicat de proantocianidină, un tip de flavonoid care ajută la tratarea cistitei.

7. Lămâia

Un aliment care merită un loc pe orice listă de remedii naturale care combate infecțiile bacteriene este lămâia. Zeama proaspătă de lămâie ajută la tratarea infecțiilor respiratorii. 

Este adevărat că vitamina C nu te poate apăra 100% de iritațiile în gât și alte probleme similare. Însă acest nutrient grăbește vindecarea infecțiilor și previne abuzul de antibiotice, medicamente care, în timp, slăbesc sistemul imunitar.

În concluzie, dacă vrei să previi sau să tratezi infecțiile bacteriene, este important să acorzi o atenție deosebită obiceiurilor zilnice. Hrănește-ți organismul cu fructe și legume proaspete, bea multă apă și dormi bine. În plus, nu lua antibiotice sau alte medicamente fără prescripție medicală.

Lasă un comentariu