Evenimentul zilei

Mie12112019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Medicină alternativă Leuşteanul - planta minune a primăverii. Beneficiile absolut uimitoare ale acesteia

Leuşteanul - planta minune a primăverii. Beneficiile absolut uimitoare ale acesteia

04 Aprilie 2018 - 

Leuşteanul, planta minune a primăverii, este folosit în alimentaţie, la prepararea diferitelor mâncăruri, dar are şi proprietăţi curative. Cu o aromă şi un parfum absolut deosebite, leuşteanul este folosit pentru a da gust diferitelor feluri de mâncare, dar are şi proprietăţi curative. 

În scop medicinal sunt utilizate frunzele, rădăcinile, dar şi seminţele sale. Poate fi consumat în stare proaspătă, este un excelent condiment în mâncăruri, sub formă de suc, ceai sau decoct.

Infuzia reduce nivelul tensiunii arteriale.

Preparaţi ceai din leuştean dintr-o lingură cu plantă proaspătă sau uscată, lăsând la infuzat 10 minute în 250 ml de apă fierbinte. Ceaiul are efecte diuretice, îmbunătăţeşte activitatea rinichilor, este recomandat în curele de slăbire, în problemele cu digestia şi în afecţiuni ale glandelor salivare. În plus, normalizează scaunele, combate gazele şi stimulează fluxul menstrual.

Rădăcina are proprietăţi sedative

Decoctul din rădăcină ajută la tratarea afecţiunilor urinare, pielonefritei, gutei, reumatismului, anemiei, migrenei şi pneumoniilor. Se prepară dintr-o rădăcină care se fierbe în 500 ml de apă, aproximativ 30 de minute. Se consumă la temperatura camerei, pe parcursul întregii zile.

Fiertura din seminţe de leuştean este recomandată în cazul durerilor abdominale, stomacale şi atunci când întârzie ciclul menstrual.

Sucul de leuştean este benefic în caz de anorexie

Sucul de leuştean asigură organismul cu vitamine, necesare în anorexie. Se obţine prin pasarea a câteva legături de plantă. Totodată, consumul de frunze proaspete previne răceala şi gripa, dar combate şi balonarea.

Sănătatea pielii

Leuşteanul poate reduce edemul cutanat, fiind utilizat în diverse afecţiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, dermatita şi acneea. Puteţi aplica frunzele pe regiunea afectată sau puteţi utiliza unguent din leuştean uscat.

Previne formarea pietrelor la rinichi, deoarece stimulează excreţia apei, fără pierderi de electroliţi.

Lasă un comentariu